Cheesecake fara coacere, cu crema de lamaie | Gatitul e libertate!

Cheesecake fara coacere, cu crema de lamaie

cheesecake fara coacere cu crema de lamaie si migdale crocanteAceasta reteta imbina multe elemente care mie imi plac mult: crema de branza, frisca, vanilia, parfumul si gustul acrisor al lamailor. Are 3 elemente pe care e bine sa le tineti minte si sa le utilizati si in alte combinatii. Blatul de biscuiti se foloseste la orice cheesecake, crema de branza poate fi folosita si deasupra unor briose, intr-un tort sau chiar si cu o prajitura cu ciocolata, iar crema de lamaie … Ei bine, crema asta de lamaie e o nebunie! Merge cu orice – croisantul de dimineata, torturi, prajituri, biscuiti, fursecuri … chiar si goala 🙂

Portii: 10-14

Timp preparare: o ora

Timp racire: o ora

Ingrediente

  • Pentru crema de lamaie:
  • 4 lamai – folosim si coaja razuita si zeama, asa ca e de preferat sa folosim lamai bio sau din cele cu coaja netratata
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt cu 80-82% grasime
  • 200 g zahar
  • Un praf de sare
  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt
  • 2 linguri rom sau cognac
  • Pentru crema:
  • 400 g crema de branza
  • 250 g frisca
  • 100 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • In plus:
  • 50-100 g fulgi de migdale
  • Dragii mei, sa stiti ca nu am facut poze cu pasii acestei retete pentru ca ma grabeam si pozatul cere ceva timp. In plus, reteta asta este extra-simpla, cititi cu grija pasii – sunt sigura ca o sa va iasa!
  • In primul rand scoatem crema de branza din frigider – trebuie sa se incalzeasca un pic pentru ca va fi mai usor de amestecat.
  • Pentru blat macinam biscutii, topim untul si ii adaugam romul. Il turnam peste biscuiti si amestecam usor cu degetele – trebuie sa obtinem un fel de firimituri , nu o bila de aluat 🙂 Apoi punem blatul in pahare sau intr-o tava, presandu-l usor.
  • Pentru crema batem frisca impreuna cu zaharul. Amestecam crema de branza cu extractul de vanilie si zeama de lamaie, apoi incorporam cu miscari usoare frisca. Asta e tot 🙂 Impartim crema in pahare sau o nivelam usor in tava, peste blatul de biscuiti. Punem la rece.
  • Radem coaja lamailor – intotdeauna trebuie sa radem doar partea galbena, pentru ca cea alba de sub ea este amara. Stoarcem lamaile si punem zeama impreuna cu coaja intr-o craticioara. Adaugam untul si zaharul si punem pe foc mic, amestecand pana cand se topeste untul. Dam craticioara deoparte de pe foc, batem separat ouale cu galbenusul si un strop de sare. Turnam ouale peste zeama de lamaie, amestecam bine si punem pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Incet-incet va incepe sa se ingroase, de asta este foarte important sa amestecam bine, ca sa nu se prinda. Ideea este ca aceasta crema trebuie doar sa se ingroase, nu sa fiarba. De indata ce avem o crema ca o smantana o luam de pe foc, si o lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei o turnam peste crema de branza in strat de un centimetru. Daca ne mai ramane crema o punem intr-un borcanel si o punem in frigider – este foarte buna si dupa cateva zile.
  • Dupa minim jumatate de ora la frigider prajitura noastra este gata. Pentru a-i adauga o nota crocanta rumenim fulgii de migdale intr-o tigaie, apoi ii punem peste prajitura.
  • Cam asa arata cheesecake-ul nostru la pahar…
  • cheesecake fara coacere cu crema de lamaie la pahar

  • Cel mai mult imi place insa cheesecake-ul decupat din tava (folosind un inel, sau pur si simplu taiat cu grija si luat cu o paleta), servit in farfurie. Optiuni avem, un desert delicios avem…mai avem nevoie doar de zambete!
  • cheesecake fara coacere cu crema de lamaie

    cheesecake fara coacere cu crema de lamaie si migdale

Comentarii (15)

Super incantata..l am facut in tava rotunda de tort si a iesit super
Multumesc si incanta ne .Poop

Buna!

Pentru crema de lamaie cele 3 oua sunt intregi alb+glbenus?

Multumesc! 🙂

Servus Alexandra!
Da, cele 3 oua pentru crema sunt intregi, asadar vei avea in total 4 galbenusuri si 3 albusuri. Spor la gatit! 🙂

Multumesc, este deja la frigider 🙂

Salut,
Arată incredibil cheesecake-ul și vreau sa-l fac de ziua mea 🙂
Spune-mi, te rog, este vorba de frisca lichida batuta cu zahar sau de care?
Merci

Servus Ana!
Ma bucur sa aud ca iti place acest cheesecake. Frisca inseamna smantana dulce (adica nefermentata) batuta cu zahar. Neaparat sa fie naturala (scrie pe ea – smantana din lapte), gen Olympus, Dorna, Zuzu…

Buna ziua! Ce intelegeti prin crema de branza? Cum se prepara? Se gaseste gata cumparata? Multumesc.

Buna ziua!
Crema de branza este o branza proaspata foarte fina, mai grasa decat branza de vaci. Se gaseste in magazine. Eu cumpar de obicei Philadelphia, dar gasiti produsa si de alte firme.

Sau Ricota 80%

CRED CA NU ESTE NEVOIE DE NICI UN COMENTARIU!!!CELE 180 DE LIKE(URI) SCRIU TOTUL!!!MULTUMESC FFFFF MULT PENTRU TOATE RELATARILE SI RETETELE POSTATE!!!SARUT-MANA!!!

Eu visez la momentul in like-urile se vor transforma in experiente fericite ale oamenilor care chiar au incercat reteta 🙂 Pana atunci, multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si pentru ca sunteti alaturid e mine!

Buna Irina tocmai mi-ai dat o idee minunata,lucrez intr-o bucatarie cu specific Italian iar in timpul liber fac tarte/deserturi intr-o cafenea in ambele locatii servesc cheesecake-ul sub forma de tarta la cuptor plus gem de caise si fulgi de migdale la cuptor sau cremole.
Cred ca modul tau de prezentare si preparare sunt mai practice,crema de lamaie m-a cucerit,ma gandeam sa incerc si eu reteta in ideea ca as castiga suficient timp fara coacere si ar avea si un aspect mult mai placut si un gust mai fresh.
Cred ca e minunat si rapid de preparat,sper sa revin cat de curand cu cateva farfurii montate.Sunt la inceput de drum in plating food topping.

Buna Bogdan!

Mersi pentru vizita virtuala. Imi dau seama ca muncesti mult si ca orice economie de timp este pretioasa atunci cand lucrezi in domeniul culinar. Sper sa te ajute reteta mea – crema de lamaie poate fi facuta in cantitate mai mare si se pastreaza bine la frigider cateva zile, asadar nu ar trebui sa o faci zilnic. In plus, poti face la fel crema de portocale, mandarine, lime…
Gustul cheesecake-ului facut la rece nu e chiar la fel cu al celui copt, dar poti jongla cu aceste optiuni in functie de timp si chef 🙂
Te astept cu poze pe pagina mea de fb – https://www.facebook.com/irina.bucsa.7
Spor la gatit!

De unde cumperi lamai bio? Trebuie sa incerc si eu reteta!

Servus Simona!
Am gasit de cateva ori lamai bio la Lidl. In rest, folosesc de multe ori lamai cu coaja netratata pe care le cumpar de la Auchan. Sunt puse separat de celelalte lamai, ambalate cate 4 in pungi de plastic. Din pacate nici ei nu le au chiar tot timpul…

Posteaza un comentariu