Dovezi de iubire in prajitura cu branza
Portii: 8-10
Timp preparare: 20 minute
Timp total pregatire: 1 ora
Imi place placinta cu branza, insa ma cam feresc de ea din cauza aluatului aducator de calorii 🙂 Ce este de facut intr-o asemenea situatie? Pai… facem un fel de placinta cu branza, fara aluat… adica un fel de budinca. Se face simplu de tot si putem pune orice arome posibile. Pentru ocazii deosebite putem folosi diverse forme din silicon, si obtinem niste minunatii.
Ingrediente
- 4 oua
- 500 g branza de vaci
- 150 g smantana
- 150 g iaurt
- 150 de grame zahar (aici puteti jongla dupa cat de dulci va plac deserturile)
- 3 linguri gris
- zahar vanilat/esenta vanilie
- coaja rasa de portocala – eu am gasit uscata, de la portocale netratate cu chimicale
- putin unt moale pentru uns formele
- Optionale:
o para mare - 2 linguri stafide
- ciocolata (am pus 2 patratele rase pt 200 g compozitie de branza)
- putin zahar brun pentru presarat pe deasupra
- Pentru servit am mai folosit:
alune de padure - 2 patratele ciocolata alba
- dulceata de capsuni proaspat adusa din beci 😛
- cateva frunzulite de menta din ghiveciul de la geam 😀
- Pentru a obtine o compozitie cremoasa cel mai bine este sa folosim un robot de bucatarie. Branza de vaci este posibil sa fie mai uscata, caz in care se aduna intr-un fel de bobite (intelegeti voi ce vreau sa spun) pe care robotul numai bine le taie si le omogenizeaza. Cine nu are robot, e bine sa caute o branza de vaci mai cremoasa.
Asaa…. punem toate ingredientele (oua, branza, iaurt, smantana, zahar, gris, arome) intr-un vas. - Amestecam bine de tot, sa arate cam asa.
- Pentru cele cu ciocolata, radem pe razatoarea mica ciocolata…
- Apoi adaugam 200 g compozitie de branza si amestecam. Am uns formele de silicon cu unt si am turnat compozitia.
- Para am taiat-o in feliute subtiri
- Apoi am asezat-o in forme si am presarat zahar brun.
- Alta combinatie ar fi pere, stafide si zahar brun.
- Le-am pus la cuptor, la 180-190 de grade. Timpul de coacere difera in functie de marimea formelor – cam 15 minute cele mici de tot cu ciocolata, 20-25 de minute cele in forme de briose, 30-35 cele in tavite. Ideea este sa le verificati, iar cand centrul nu mai este lichid sunt gata. Cand le scoateti din cuptor, prajiturelele de branza sunt foarte fragede si moi. Cand se racesc se strang si se mai intaresc.
- Pentru prezentare am folosit dulceata de capsuni, menta, alune de padure maruntite, iar unele inimioare le-am uns cu ciocolata alba topita la bain-marie. Cu asa un desert sigur veti primi o gramada de zambete si cine stie… poate si iubire vesnica 😉
Ce bine arata,cred ca e si f.bun,o sa incerc si yo,bravo Irina…
Felicitari, arata delicios, iar prezentarea e fantastica!
Cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta!
Multumesc Sorina! Spor la gatit 😉