Lapte de pasare
Un desert usor si pufos, aromat si delicios! Cand il mancam e ca si cum ne-am plimba printre norisori. Se face usor si se mananca si mai usor 😛
Mana sus cine a mancat asa ceva in copilarie macar o data!
Portii: 4
Timp preparare: 25 minute
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 4 oua mari sau 5 mici
- 150 g fructoza sau 200 g zahar
- vanilie sau zahar vanilat
- coaja de lamaie si portocala
- Se separa oualele. Pastram 3 linguri de fructoza pentru albus si 200ml lapte. Restul de lapte si zahar se pun la fiert, impreuna cu fasii de lamaie si portocala (coaja se poate pune si rasa, dar eu prefer sa nu stric cu nimic desertul acesta cremos).
- Batem albusurile spuma, cu cele 3 linguri de zahar sau fructoza. Cand laptele fierbe, adaugam cu o lingura bulgarasii de spuma.
- Se lasa cam 2-3 minute pe o parte, se intorc, se mai lasa 2-3 minute si se scot cu o spumiera intr-o farfurie. Continuam procesul pana nu mai ramane albus crud.
- Batem bine galbenusurile cu laptele rece pastrat, apoi adaugam in laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand energic. Pe foc mic, amestecam laptele cu galbenusurile pana obtinem un sos grosut, apoi scoatem coaja de citrice si punem vanilia. Punem inapoi gogoselele de albus si lasam sa se raceasca. Acest desert se poate servi si rece si cald, in functie de anotimp si placerea personala.
- In plus, la servire se poate pudra cu putina cacao sau scortisoara.
Am facut o singura data si mi-a placut mult.
Acum ma intreb de ce nu l-am repetat :D.
Mi-ai facut pofta.
Probabil faci si tu ca mine – incerci mereu ceva nou si nu mai apuci sa repeti retetele 🙂 Acum, daca tot ti-am facut pofta, fa niste norisori pufosi, ca se potrivesc oricarui anotimp.