Tort de clatite | Gatitul e libertate!

Tort de clatite

tort de clatite - felieReteta de fata face parte din categoria “Cand inspiratia bate la usa, invit-o in bucatarie si treceti la treaba!” :) A fost o nebunie de idee, am tot schimbat-o din mers, insa cel mai important a fost rezultatul, care a fost foarte bun.

Ingrediente

  • 8-10 clatite fara zahar in aluat
  • 10 oua (din care folosim 10 galbenusuri si 6 albusuri)
  • 700 g branza de vaci
  • 600g smantana
  • 12+7+6=25 linguri zahar
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita amidon
  • coaja de la o lamaie
  • dulceata de afine cata vreti
  • ceva fructe, de preferinta rosii, pentru ornat (eu am folosit zmeura)

    tort de clatite - ingrediente

  • Amestecam branza de vaci cu 12 linguri zahar, 6 galbenusuri, 1 plic zahar vanilat, nuca de cocos, stafidele si coaja de lamaie.
  • tort de clatite - branza, oua, zahar

  • Intr-o forma detasabila de tort tapetata cu hartie, incepem asamblarea, dupa modelul : o clatita, amestec de branza, o clatita, dulceata, … Putem face straturile cum vrem, eu recomand insa ca umplutura sa nu fie mai groasa de un deget.
  • tort de clatite - strat branza

    tort de clatite - strat dulceata afine

  • Cand am terminat cu straturile, bagam tortul la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 10 minute. In acest timp, facem crema de vanilie: amestecam pe foc smantana cu 4 galbenusuri, 7 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amidonul amestecat cu 2 lingurite de apa rece. Tinem pe foc pana fierbe si se ingroasa putin, fara sa uitam sa amestecam mereu.
  • tort de clatite - crema vanilie

  • Turnam peste tortul de clatite si eventual facem niste dungi cu putin sirop de dulceata. Apoi bagam din nou la cuptor, sa se inchege crema de deasupra. Atentie, atentiune! Lasati 2 degete pana la marginea de sus a formei! Nu faceti ca mine, pentru ca la cuptor branza si crema se umfla, dau pe afara si o sa aveti un fum in bucatarie de nota 11 ! :D
  • tort de clatite - inainte cuptor

  • Cat timp tortul e la cuptor din nou, bateti bine de tot cele 6 albusuri cu 6 linguri de zahar. Acest “bine de tot” inseamna ca se poate intoarce castronul cu fundul in sus fara sa cada albusurile.
    Se intinde frumos bezeaua pe tort si se mai da la cuptor, la temperatura mai mare (220 grade) pana se rumeneste.
    Se poate servi si rece si cald, pudrat sau nu cu zahar, ornat sau nu cu fructe rosii :)
  • tort de clatite - ornat

  • Siropul din farfurie este de la dulceatza – daca scurgeti bine fructele probabil veti avea mai putin sirop revarsat.
    Gustul e deosebit, iar pregatirea e usoara daca nu umpleti prea mult forma de tort!
  • O felie pentru pofticiosi:
  • tort de clatite - felie

Comentarii (1)

A fost asa de bun!!! Ma bucur ca am fost printre pofticiosii care si-au satisfacut pofta :) De fapt, cred ca in ultima poza e chiar felia mea…

Posteaza un comentariu

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.