Bavareza cu iaurt si fructe de padure | Gatitul e libertate!

Bavareza cu iaurt si fructe de padure

bavareza cu iaurt si fructe de padure in cescutaLa Parma am gustat cateva deserturi foarte bune dar si foarte simple. Mi-a placut in mod deosebit ca nu erau agresiv de dulci cum sunt din pacate marea majoritate a prajiturilor de pe la noi. Pentru ca zaharul era doar un fel de invitat si nu personaj principal, toate celelalte arome se simteau foarte bine, iar desertul nu te facea sa iti mai doresti doar o perna 🙂 Bavareza pe care o veti descoperi mai jos este atat de delicata si usoara incat o sa va incheie intr-un mod minunat orice masa, va promit!

Ingrediente

  • 250 g smantana dulce din lapte pentru frisca
  • 250 g iaurt grecesc
  • 75 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 150 g fructe de padure (afine, zmeura) si capsuni
  • cateva frunze de menta
  • o foaie de gelatina (optional)
  • Punem foaia de gelatina la inmuiat in apa rece.
  • Batem frisca impreuna cu jumatate din zahar si coaja de lamaie.
  • Stoarcem foaia de gelatina si o amestecam cu 2 linguri de iaurt, apoi o topim pe foc mic sau la microunde. Atentie, nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se topeasca!
  • Cealalta jumatate de zahar o batem impreuna cu iaurtul pana se dizolva bine, apoi turnam gelatina si amestecam repede. Cu o spatula incorporam frisca in iaurt, cu miscari usoare, de jos in sus.
  • Taiem capsunile si menta marunt si le amestecam usurel cu fructele de padure, pastrand din toate pentru ornat. Impartim fructele in 4 pahare si apoi folosind un pos sau chiar si o punga curata taiata la un colt, impartim compozitia de frisca si iaurt in cele 4 portii (daca incercam sa punem compozitia cu o lingura sunt sanse foarte mari sa murdarim marginile paharului).
  • Decoram cu fructe si cate o frunzulita de menta si punem la frigider sa se imprieteneasca aromele. Pozele din reteta de azi sunt facute la Academia Barilla!
  • bavareza cu iaurt si fructe de padure in pahar

  • Acest desert merge foarte bine prezentat si in portii micute – in pahare de shot-uri sau in cani de espresso.
  • bavareza cu iaurt si fructe de padure in paharel

    bavareza cu iaurt si fructe de padure in cescuta- portie mini

  • Daca fructele sunt din cele de supermarket, mai fara gust, putem sa le tragem un pic la tigaie, cu 2 linguri de zahar si putin rom.

Posteaza un comentariu