Flori aromate - un fel de diplomat aromat cu dulceturi, in forme apetisante | Gatitul e libertate!

Flori aromate

Am primit niste frumoase forme de silicon, si cu ce sa le incerc mai bine daca nu cu niste prajiturele? Zis si facut!

Portii: 12

Timp preparare: 25 minute

Timp total pregatire: 2 ore

Ingredients

  • 50 g ciocolata
  • 50-80 g dulceata cirese albe
  • 100 g dulceata cirese negre
  • 30-40 g dulceata coji de portocala
  • 200 g iaurt
  • 700 g smantana dulce pentru frisca
  • zahar dupa gust (3-4 linguri, in functie de dulceata), de preferinta pudra
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja rasa de la o portocala, o lamaie si o lime
  • arome (vanilie, esenta de rom,…)
  • Pentru sosul de afine:

  • 250 g afine proaspete sau congelate
  • 50 ml apa
  • jumatate pliculet gelatina tort gelee sau o lingura de amidon
  • 2-3 linguri miere
  • Pentru floarea soarelui am topit ciocolata la bain marie, apoi am pus cu o lingurita in centrul florilor. Pe unele forme le-am udat cu apa rece, pe altele le-am uns cu putin ulei, pentru a scoate mai usor prajiturile. Deocamdata nici una dintre metode nu pare prea grozava.
  • flori aromate - nasturi de ciocolata

  • Am pus la robot dulceata de cirese albe cu cea de coji de portocale, sa se marunteasca bine.
  • flori aromate - dulceata de cirese si portocale

  • Am facut la fel cu cea de cirese negre. Bineinteles ca puteti folosi direct gem, sarind peste acest pas.
  • flori aromate - dulceata de cirese negre

  • Am pus gelatina la hidratat in 6 linguri de apa. Apoi am amestecat in castroane separate cate 100g iaurt cu piureul de dulceturi. Am batut frisca pana s-a infoiat bine, punand zahar dupa gust. Am impartit-o in doua, adaugand-o peste iaurt.
  • flori aromate - amestecam frisca

  • Am pus coaja de portocala rasa unde era si dulceata de portocale, si coaja de lamaie si lime in compozitia cu cirese negre. Acum e si momentul aromelor (vanilie, rom, orice vi se pare ca se potriveste). Intre timp se pune gelatina la bain marie, sa se incalzeasca doar atat cat sa se dizolve (veti vedea ca devine limpede). In timp ce amestecam totul cu mixerul, am turnat jumatate din gelatina in fir subtire. Daca vreti sa fiti siguri ca ati pus jumatate, puteti pune separat continutul celor doua plicuri…
    Mixam si a doua compozitie cu gelatina. Apoi turnam in forme. Mie mi-au iesit cele 12 portii din poza plus inca 6 mai micute.
  • flori aromate - in forme de silicon

  • Dam la frigider pentru cateva ore. Inainte de a servi facem “sosul” de afine. Le punem pe foc cu zahar sau miere si gelatina/amidonul dizolvate in apa rece. Fierbem 2 minute, gustam si potrivim de zahar.
    Pentru a scoate prajiturelele am bagat formele cateva secunde in apa fierbinte.
    In farfurie am mai ornat folosind o glazura colorata de la dr. Oetker. Se gaseste in niste recipiente mici, cu tot cu aplicator subtire.
  • flori aromate - rezultat simplu

    flori aromate - prezentare

Comentarii (1)

Buna ziua. Doriti un schimb de link cu siteul http://www.retete-sanatoase.ro?
Daca da asteptam un e-mail din partea dumneavoastra.

Cu multa stima,
Echipa retete-sanatoase.ro

Posteaza un comentariu