Gutui umplute | Gatitul e libertate!

Gutui umplute

In serile reci de toamna si iarna parfumul fructelor coapte este exact ce ne trebuie pentru a ne dezmorti sufletul inghetat. Asadar va invit sa va bucurati de gutui si de parfumul lor suav.

Ingrediente (pentru 4 portii)
– 2 gutui mari
– 2 albusuri
– miere dupa gust
– un pliculet zahar vanilat
– 2 linguri nuca de cocos
– doua maini bune de nuca
– 2 linguri stafide bune, carnoase, puse 10 minute la hidratat in lapte cald sau apa calda cu cognac
– pentru ornat am folosit putin zahar pudra, cateva linguri frisca lichida si o parte dintr-o rodie

gutui umplute - ingrediente

Taiem gutuile in doua si le punem la cuptor vreo 20 de minute, sa se inmoaie (altfel se scobesc foarte greu). Eu am reusit sa le scot o mica parte din seminte si le-am pus putin zahar, dar mai bine le curatati si scobiti dupa ce s-au inmuiat gutuile (pana la urma la pasul asta am ajuns si eu 🙂 )

gutui umplute - prima faza la cuptor

Nuca se macina, nu foarte marunt. Albusele se bat spuma cu zaharul vanilat (inspre final se adauga si miere).

gutui umplute - umplutura de nuci, stafide, albus

Nuca, nuca de cocos, stafidele si cam o lingura de miere se amesteca. Se adauga doua treimi din albus, amestecand cu grija. Puteti pune si scortisoara daca va place.
Dupa ce s-au copt aproape de tot gutuile, le scobim bine si le umplem cu amestecul nostru de nuca.

gutui umplute - prima umplutura

Le punem la cuptorul incins, pentru vreo 5-10 minute, la 190 de grade. Le scoatem, si le punem cu grija albusul ramas.

gutui umplute - cu bezea

Le bagam din nou la cuptor cateva minute, la foc mai mic (160 de grade), pana se bronzeaza (maxim cat ale mele).

gutui umplute - bronzate la cuptor

Le pudram cu zahar si le aranjam cum ne place.

gutui umplute - prezentare

gutui umplute - prim-plan

E cineva care nu vrea sa le guste macar? 😀

Comentarii (1)

Arata super.Mi s-a facut pofta deja

Posteaza un comentariu