Panna cotta cu capsuni si sos de fructe | Gatitul e libertate!

Panna cotta cu capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana cand nu l-am facut eu. Se face foarte foarte simplu. Rezultatul ti se topeste in gura, este usor, parfumat si neasteptat de bun.

Portii: 12

Timp preparare: 20 minute

Timp total pregatire: 5 ore (dureaza multicel sa se raceasca)

Ingrediente

  • un litru de smantana lichida pentru frisca (va rog eu mult sa cititi ce scrie pe cutii si sa nu folositi din cea vegetala 😉 )
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon sau o pastaie de vanilie taiata pe lungime
  • 2 pachetele de gelatina alimentara
  • 5-6 linguri de apa rece
  • 3-4 linguri gem de capsuni
  • coaja de la o lamaie
  • afine proaspete si dulceata de capsuni pentru sos

    panna cotta - ingrediente

  • Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Trebuie sa stea cam 10 minute. Intre timp punem pe foc mic smantana lichida. zaharul, pastaia de vanilie sau zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.
  • panna cotta - frisca, zahar, vanilie si lamaie

  • Incalzim bine, amestecand pentru a se dizolva zaharul. Amestecul nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante. Oprim focul si il turnam in fir subtire peste gelatina care intre timp s-a umflat. Amestecam bine de tot cu un tel. Scoatem intr-un alt castron cam un sfert de compozitie si o amestecam cu gemul de capsuni. Pregatim o forma mare (sau mai multe micute) ungand-o cu foarte putin ulei (folositi un ulei fara gust intens, de exemplu ulei normal de floarea soarelui). Turnati mai intai compozitia cu capsuni.
  • panna cotta - cu capsuni

  • Punem vasul la congelator 10 minute. Apoi turnam incet compozitia alba.
  • panna cotta - turnata in forma de trandafir

  • Punem la frigider pentru 4-5 ore. Eu m-am grabit un pic si forma de trandafir nu a iesit chiar perfecta. Cel mai bine este sa lasati desertul la frigider peste noapte. Daca folositi forme mici pentru deserturi individuale, ajunge sa le lasati cam 2 ore la prigider. In cazul in care nu iese din forma, puteti sa o scufundati (pe ea, forma, nu pe ea prajitura 😀 ) pentru 5-10 secunde in apa fierbinte.
  • panna cotta - prezentare

    panna cotta - de aproape

  • La servire se potriveste foarte bine un sos de fructe de padure. Eu am fiert vreo 3-4 minute un amestec de afine proaspete cu dulceata de capsuni. Bun de te lingi pe degete!
  • panna cotta - portie

    panna cotta - felie

Posteaza un comentariu