Prajitura rasturnata cu ananas | Gatitul e libertate!

Prajitura rasturnata cu ananas

prajitura rasturnata cu ananasDragii mei, e prima data cand nu coc o prajitura in cuptor ci… intr-o oala 🙂 E adevarat, nu e o oala obisnuita, ci un slow-cooker de la Crock-Pot, dar tot premiera se cheama ca e.
Pentru experimentul asta am ales o prajitura care mie imi place mult, o prajitura pe care o gatesc, in diverse versiuni, de aproape 10 ani! Si de data asta i-am adus imbunatatiri – migdale, fistic, limoncello… E o prajitura buna rece, dar divina calda… si daca ii mai puneti si un bulgare de inghetata deasupra… mmmm!!

Portii: 8

Timp preparare: 15 minute

Timp coacere: 2 ore

Ingrediente

  • 50+100 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • 50+100 g zahar
  • 110 g faina
  • 2 oua
  • 2+2 linguri Limoncello
  • o conserva ananas (cel mai bun este cel rondele, dar merge si cel taiat cuburi) – folosim ananasul scurs si 2 linguri de sirop
  • cateva visine sau cirese
  • 2 linguri migdale, 2 linguri fistic crud, 2 linguri seminte de dovleac
  • o lingura miere
  • ½ lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • extract de lamaie sau coaja de lamaie
  • Batem 50 g unt cu 50 g zahar si 2 linguri Limoncello. Imprastiem bine pe fundul oalei.
  • Maruntim cu un cutit migdalele, fisticul si semintele de dovleac.
  • prajitura rasturnata cu ananas - migdale si fistic

  • Amestecam semintele cu lingura de miere. Asezam ananasul, visinele si amestecul de seminte peste unt.
  • prajitura rasturnata cu ananas - fructe asezate in oala

  • Batem cu un mixer untul ramas cu zahar. Completam cu ouale, 2 linguri Limoncello, 2 linguri sirop de ananas, putina sare si coaja de lamaie. Cand s-au amestecat adaugam faina si praful de copt. Batem foarte putin, doar cat sa se omogenizeze.
  • prajitura rasturnata cu ananas - compozitie aluat

  • Punem compozitia peste fructe …
  • prajitura rasturnata cu ananas - asezam aluatul peste fructe

  • Nivelam si punem la copt. Am setat initial oala pentru 2 ore si jumatate, dar prajitura a fost gata in 2 ore. Setati deci pe 2 ore, temperatura mai ridicata. Se pune capacul si gata.
  • prajitura rasturnata cu ananas - la copt

  • Dupa cele 2 ore dam deoparte capacul, punem o farfurie intinsa peste oala si rasturnam cu grija prajitura (tineti de marginile oalei cu prosoape de bucatarie ca sa nu va ardeti). Atentie – daca lasati prajitura sa se raceasca in oala nu o veti mai putea rasturna, deoarece caramelul care se formeaza va actiona intocmai ca un lipici 🙂
  • Prajitura cea colorata si lipicioasa e gata! La masaaaa!!
  • prajitura rasturnata cu ananas - scoasa din vas

    prajitura rasturnata cu ananas - sa mancam

    prajitura rasturnata cu ananas - pe farfurie

    prajitura rasturnata cu ananas - felie

Posteaza un comentariu