Biscuiti cu unt de arahide | Gatitul e libertate!

Biscuiti cu unt de arahide

biscuiti cu unt de arahide - fragezi si aromatiUntul de arahide este un ingredient mai neobisnuit pentru bucataria romaneasca. A aparut pe rafturile magazinelor in ultimii ani iar romanii l-au adoptat mai ales pentru a-l manca pe paine (cum fac americanii) sau ca atare. Pe mine nu m-a prea incantat gustul lui intens si l-am ocolit pana cand am descoperit ca poate fi folosit si ca ingredient pentru prajituri. Cel care mi-a deschis apetitul de dulciuri cu unt de arahide este Buddy Valastro, cunoscut drept “Cake Boss”, in cofetaria caruia am savurat delicioase fursecuri si briose cu unt de arahide. Acum sper sa va fac si pe voi sa indragiti acest ingredient!

Bucati: 30-35

Timp preparare: 20 minute

Timp coacere: 12-15 minute

Ingrediente

  • 110 g unt moale
  • 130 g unt de arahide (am folosit din cel cu bucatele de arahide in el – crunchy)
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • o lingura smantana cat mai grasa (eu am folosit cu 24% grasime)
  • 220-250 g faina
  • o lingurita extract de vanilie
  • jumatate lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • alune sau migdale intregi pentru ornat

    biscuiti cu unt de arahide - ingrediente

  • Batem cele 2 feluri de unt timp de aproximativ un minut, pana obtinem o compozitie omogena.
  • biscuiti cu unt de arahide - primul mix

  • Adaugam zaharul, oul, smantana si vanilia si batem bine inca un minut, apoi curatam peretii castronului.
  • biscuiti cu unt de arahide - adaugam oua si zahar

  • Adaugam treptat faina cu praful de copt si sarea si amestecam la viteza mica inca un minut, pana se incorporeaza in compozitie. Atentie, nu trebuie sa amestecati mai mult decat este nevoie.
  • biscuiti cu unt de arahide - adaugam faina

  • Punem compozitia la frigider pentru 10 minute. Intre timp incingem cuptorul la 200 de grade si punem hartie de copt in 2 tavi.
  • Formam bile de aproximativ 2 cm diametru si le asezam in tava la distanta de 3-4 cm una de alta. Le aplatizam folosind o furculita pentru a obtine un usor model. Punem in mijloc cate o aluna sau migdala.
  • biscuiti cu unt de arahide - dam forma cu o furculita

  • Punem tavile la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute (trebuie sa obtinem biscuiti aurii, nu albi si nici maro).
  • biscuiti cu unt de arahide - rumeniti la cuptor

  • Ii scoatem la racit pe un grilaj (de exemplu cel din cuptor) ca sa poata circula aerul si pe sub ei in timp ce se racesc.
  • Sunt fragezi, aromati si merg de minune cu o cana cu lapte cald! Sper sa va placa si voua 🙂
  • biscuiti cu unt de arahide - foarte buni
    biscuiti cu unt de arahide - fragezi si aromati

Posteaza un comentariu