Fursecuri cu nuca
Sotul meu iubeste prajiturile cu nuca, iar aceste fursecuri ii sunt dedicate lui. Se fac foarte simplu si cred ca o sa va placa si voua.
Ingrediente
– 70 g zahar
– 140 g nuca
– 200 g unt lasat cam 20 de minute la temperatura camerei
– 280 g faina
– 2 pliculete zahar vanilat
– zahar pudra pentru ornat
Se macina nuca, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele pana obtinem o bila de aluat.
Se da la rece pentru 30 de minute, timp in care ne relaxam un pic. Apoi se intinde pe faina in foaie de 8-10 mm grosime. Se decupeaza folosind forme de fursecuri – eu am facut stelute. Se pot face si sub forma de cornulete.
Se pun in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor (sa fie incins, da? 🙂 ) la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Verificati-le, pentru ca se pot arde usor. E ok daca mai sunt un pic moi deasupra cand le scoateti, se vor mai intari cand se racesc.
Le pudram cu zahar si… le mancam!
Nu-i asa ca se fac usor? Sper sa le incerce si vizitatorii mei mai putin experimentati in ale bucataritului!
Am incercat reteta, sunt absolut delicioase fursecurile cele mai bune pe care le-am mancat pana acum. Multumim Irina pt retetele minunate!
Cu multa placere!