Briose cu migdale si afine | Gatitul e libertate!

Briose cu migdale si afine

Briosele de mai jos sunt dietetice, pentru ca nu au ulei, unt, margarina, zahar sau faina. Cu toate astea, sunt surprinzator de bune! Vreti un desert bun si sanatos? E musai sa le incercati 🙂

Ingrediente
– 200g migdale
– 4 linguri fructoza + fructoza pudra pentru final
– 2 linguri iaurt/kefir
– 4 oua
– o lingura rasa praf de copt
– jumatate fiola vanilie
– 50 – 100 g afine proaspete sau congelate (daca aveti congelate, nu le decongelati, puneti-le asa)
– coaja de la o portocala
– coaja de la jumatate de lamaie

briose cu migdale si afine - ingrediente

Macinam bine migdalele si le punem intr-un castron cu galbenusurile, kefirul, praful de copt, fructoza (eu o macin la robot impreuna cu migdalele ca sa nu trebuiasca sa amestec prea mult) si aromele.

briose cu migdale si afine - migdale, galbenusuri, fructoza, mirodenii

Amestecam bine, ca sa obtinem o compozitie omogena.

briose cu migdale si afine - amestec

Batem albusurile spuma cu un praf de sare (stim ca sunt batute bine daca inclinam castronul si ele nu se misca). Punem albusurile peste compozitia obtinuta mai sus si amestecam usor, de jos in sus. Apoi vine si randul afinelor.

briose cu migdale si afine - cu albus si afine

Punem aluatul in forme de briose, lasand loc pana sus pentru crestere (daca vreti le puteti unge cu putin ulei ca sa le scoateti mai usor dupa coacere). Cine vrea, poate pastra cateva afine pentru a le pune deasupra aluatului inainte de cuptor (eu asa am facut).

briose cu migdale si afine - in forme

Le-am copt la 180 de grade (cuptorul trebuie sa fie incins, da? 🙂 ) pentru vreo 20 de minute (se incearca cu o scobitoare).

briose cu migdale si afine - coapte

Se pudreaza cu fructoza si se mananca cu pofta !

briose cu migdale si afine - prezentare pudrate

briose cu migdale si afine - prim-plan

Observatie
– puteti inlocui fructoza cu zahar 🙂

Comentarii (3)

Super reteta! Au iesit delicioase!!! 😀 S-au cam lasat cand le-am scos dar nu mai conteaza, gustul e cel mai important.

Ma bucur mult Oana!
De lasat e normal sa se lase un pic, pentru ca migdalele nu sunt la fel de usoare ca faina. Daca s-au lasat de tot (adica au format cratere in mijloc) inseamna cel mai probabil ca a fost compozitia prea moale.

arata foarte bine! cand mai faci briose sa ne arati si una rupta in doua 😀 yammy

Posteaza un comentariu