Briose de post cu mere, nuci si dovleac | Gatitul e libertate!

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

briose de post cu mere, nuci si dulceata de dovleacPentru ca incepe postul Craciunului va ofer azi o reteta de briose de post. Poate va ganditi ca un asemenea preparat nu merita atentie, insa daca ne uitam un pic la ingrediente cred ca va veti razgandi 🙂 Mere, nuci, banane, scortisoara, dovleac… sunt numai bune sa ne incalzeasca sufletele in zilele reci.

Portii: 16

Timp preparare: 40 minute

Timp coacere: 35 minute

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc de portocale (puteti rade si putina coaja in compozitie)
  • 100 g indulcitor natural de la Green Sugar (folosesc de mult extractul de stevie pentru indulcirea ceaiului, acum am gasit si produsul numai bun pentru gatit) + inca o lingura care se preasara pe mere
  • o banana foarte coapta
  • un plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 3 mere
  • un sfert lingurita scortisoara
  • Optional:
  • 150 g dovleac
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • cam o lingura zeama de lamaie
  • scortisoara dupa gust

    briose de post - ingrediente

  • Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram cu putin Green Sugar.
  • briose de post - mere

  • Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul Green Sugar si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.
  • Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari).
  • briose de post - compozitie

  • Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.
  • briose de post - in tava

  • Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).
  • Intre timp m-am ocupat de dovleac : l-am curatat, l-am taiat cubulete, apoi l-am pus intr-o tigaie cu 2 linguri Green Sugar, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa.
  • briose de post - dovleac copt in tigaie

  • Am gatit cu capac, pana cand nu mai era deloc apa, iar dovleacul era patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula.
  • Servim briosele cu putina “dulceata” de dovleac pe ele.
  • briose de post cu mere, nuci si dovleac

Posteaza un comentariu