Cafea aromata | Gatitul e libertate!

Cafea aromata

cafea aromata cu scortisoara, anason si cardamomEu nu sunt o bautoare de cafea ca majoritatea oamenilor. Ma trezesc bine mersi fara ea, uneori o uit zile in sir iar alte dati mi se face dor de parfumul ei. Suntem, cum s-ar zice, prietene ocazionale 🙂
Daca am lamurit partea de “(in)dependenta de cofeina”, sau, cum s-ar zice, raspunsul la intrebarea “cand”, ca vedem si “ce”. Ei bine… iubesc un espresso bun… inecat in lapte :))) Adica…2 degete espresso turnate intr-o cana (da, da, cana, nu ceasca 😛 ) cu lapte! Si e musai sa fie dulce toata treaba asta, pentru ca pentru mine cafeaua e un rasfat, e un desert, e o clipa de fericire intr-o cana!
Ahh… si ca sa fie lucrurile si mai interesante, pentru ca viata e prea scurta ca sa repetam aceleasi lucruri pana la epuizare, jonglez cu diverse trucuri pentru a da cafelei fete diferite: scortisoara, cardamon, anason, vanilie, rom, cognac in care am lasat sa se infuzeze minim 3 luni pastai de vanilie, cacao, pudra de roscove, coaja de portocala,…
Azi va arat una dintre combinatiile mele preferate, pe care sunt incantata ca o pot face fara zahar – folosesc pentru asta cuburile Green Sugar!

Ingrediente

  • o steluta anason
  • o bucata cardamom
  • un varf lingurita scortisoara
  • ~100 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 2 lingurite cafea macinata pentru ibric
  • 50 ml smantana dulce din lapte
  • 2 cuburi Green Sugar
  • Punem apa la fiert impreuna cu steluta de anason si cardamomul zdrobit. Lasam sa fiarba un minut, apoi oprim focul si asteptam 2 minute inainte de a adauga cafeaua. Cat timp cafeaua ne da toata aroma ei, batem smantana dulce cu un tel. Aici puteti face cum vreti – o bateti pana se transforma in frisca, sau mai putin, doar pana se ingroasa si se infoaie un pic (mie imi place a doua varianta in combinatie cu cafeaua).
  • Punem cafeaua (dupa ce am scos cardamomul si anasonul) impreuna cu laptele cald sau rece intr-un pahar mai inalt, turnam frisca si presaram scortisoara. Cubuletele de Green Sugar vin asezate frumusel deasupra – sa ne bucuram un pic si cu ochii, nu? 🙂
    Voi cum beti cafeaua?
  • cafea aromata cu scortisoara si cardamom

Posteaza un comentariu