Cheesecake in stil american, cu Green Sugar | Gatitul e libertate!

Cheesecake in stil american, cu Green Sugar

cheesecake copt ornat cu rodie si limeDe multe ori, cand visez la un desert care sa imi bucure inima, visez la un cheesecake moale, pufos, care sa se topeasca in gura. Prin oras nu am nimerit prea des un astfel de desert care sa fie cu adevarat reusit – dar am noroc, il fac din cand in cand acasa, pe gustul meu! Acum, de exemplu, voia mea a fost sa il fac fara zahar… asa ca GreenSugar mi-a oferit alternativa perfecta!

Portii: 8-12

Timp preparare: 30 minute

Timp coacere: o ora

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g biscuiti integrali dietetici (fara zahar)
  • 75 g unt
  • Compozitia de branza:
  • 600 g crema de branza (eu folosesc de obicei Philadelphia pentru acest tip de cheesecake)
  • 400 g smantana dulce din lapte 32-35% grasime (cititi eticheta si nu puneti niciodata inlocuitori vegetali)
  • 6 oua intregi+3 galbenusuri
  • 150-200 g pulbere Green Sugar (indulcitor natural pe baza de stevie – ca si la zahar, punem dupa gust)
  • o lingura cu varf faina
  • o pastaie de vanilie sau extract natural de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie + o portocala sau o lamaie verde
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 g smantana dulce din lapte
  • 1-2 linguri pulbere Green Sugar
  • o rodie
  • frunzulite de menta
  • Maruntim biscuitii (la robot sau pot fi pusi intr-o punga si zdrobiti cu sucitorul) si ii amestecam usor cu untul topit pana avem niste “firimituri” pe care le punem intr-o tava de tort cu pereti detasabili cam asa:
  • cheesecake copt - blat biscuiti

  • Apasam apoi bine biscuitii cu mana sau cu o lingura, ca sa nu se imprastie in compozitia de branza.
    Batem crema de branza cu pulberea Green Sugar vreo 2 minute ca sa se inmoaie. Punem zeama de lamaie, coaja de lamai si faina, apoi mai mixam 1 minut.
  • cheesecake copt - compozitie branza

  • Adaugam ouale si galbenusurile, semintele din pastaia de vanilie, amestecam doar cat sa se incorporeze, apoi adaugam smantana dulce si, la fel, amestecam putin, la viteza mica, doar pentru a obtine o compozitie omogena.
    Turnam incet compozitia peste blatul de biscuiti.
  • cheesecake copt - inainte de cuptor

  • Bagam in cuptorul incins la 190 de grade, pentru 15 minute. Dupa aceea scadem temperatura la 160 si mai coacem cam 45 de minute (verificam sa nu mai fie lichida compozitia in centru) dupa care oprim cuptorul, deschidem usa cam o treime si lasam sa se raceasca incet.
  • cheesecake copt

  • Pentru cei care se streseaza ca o sa li se crape cheesecake-ul atunci cand se raceste… sunt de acord cu voi, si eu as prefera un aspect final impecabil, doar ca m-am hotarat sa ma stresez mai putin pentru chestii atat de mici – efortul suplimentar (si uneori in zadar) pur si simplu nu merita pentru mine. Asadar, acesta e cheesecake-ul meu cu o frumusete de crapatura la final, dar nu mai putin gustos decat altele 😀
  • cheesecake copt usor crapat

  • Pentru cei grabiti, reteta se poate incheia aici – luati o felie, puneti langa ea niste fructe sau gem si degustati cu pofta!
    Pentru cei cu extra 5 minute: batem 200 g smantana dulce cu putina pulbere Green Sugar si o intindem pe cheesecake.
  • cheesecake copt acoperit cu frisca

  • Taiem rodia in jumatati pe care le batem bine cu o lingura de lemn pana ies (cam) toate semintele ei frumoase, apoi le imprastiem frumusel, punand ici-colo si cate o frunzulita de menta (vedeti, in final nici nu se mai vede ca avem un cheesecake usor crapat, nu? 😀 )
  • cheesecake copt facut cu greensugar

    cheesecake copt felie

Posteaza un comentariu