Tarta delicioasa cu ciocolata si visine | Gatitul e libertate!

Tarta cu ciocolata si visine

Unii oameni adora ciocolata si nu pot trai fara ea. Altii o apreciaza, insa ii simt nevoia mai rar. Eu fac parte din a doua categorie, dar si cand ma apuca o poftaaaa… e musai sa pregatesc ceva bun. Prajitura urmatoare este densa, cremoasa dar mai ales ciocolatoasa. Partea buna este ca nu contine faina, si daca inlocuim zaharul cu fructoza si folosim ciocolata cu 75-85% cacao putem sa o consideram potrivita la diete.

Portii: 8

Timp preparare: 40 minute

Timp total pregatire: o ora si jumatate

Ingrediente

    Pentru blat:
  • 140 g ciocolata (puteti folosi si din cea de menaj, eu prefer insa ciocolata amaruie mai de calitate)
  • 140 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • o lingura cu varf cacao
  • coaja lamaie/portocala
  • esenta rom
  • Pentru umplutura:

  • visine din compot cat sa acopere toata tarta
  • un plic gelatina
  • 250 ml compot de visine
  • o lingura zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata (amaruie sau nu 🙂 )
  • 200 g smantana pentru frisca (din cea naturala va rog)
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de rom
  • 2 linguri fulgi de migdale

    Tarta decadenta cu ciocolata si visine - ingrediente

  • Topim la bain-marie ciocolata cu untul. De indata ce s-au topit destul, dam deoparte craticioara cu amestecul obtinut – nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se topeasca. Lasam apoi sa se racoreasca.
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - topim untul cu ciocolata

  • Batem spuma galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar . Adaugam lingura de cacao, coaja de portocala rasa si esenta de rom.
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - oua, cacao

  • Separat batem spuma albusurile cu restul de zahar. Ciocolata topita cu unt si racita se adauga peste galbenusuri.
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - aluat ciocolatos

  • Incorporam usor, folosind o lingura, albusurile. Punem intr-o tava cu margini detasabile, invelita cu hartie de copt, si dam la cuptor la 180 de grade. Observati va rog cat de putina compozitie avem la inceput…
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - in tava, inainte de copt

  • … si cat de mult se umfla la cuptor.
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - dupa coacere

  • In timp ce se raceste, blatul scade din nou si ii va ramane o margine ce numai bine nu lasa umplutura sa se imprastie. Nu va speriati cand se desumfla, asta si dorim. Cat timp blatul e la cuptor, pregatim crema. Topim tot la bain-marie 100 g ciocolata, o lingura zahar si 50-70 ml frisca. De indata ce s-a topit ciocolata, omogenizam bine si lasam sa se raceasca. Atunci cand ajunge la o temperatura acceptabila o punem la frigider. Dupa ce s-a racit de tot, batem restul de frisca (aproximativ 150 ml) cu o lingura de zahar, adaugam coaja de portocala si esenta de rom si apoi o imprietenim cu ciocolata. Punem pe tarta visinele (curatate de samburi), apoi preparam gelatina cu compotul de visine si o lingura de zeama de lamaie. Turnam peste visine.
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - strat visine si jeleu

  • Va recomand sa umpleti tarta cu visine, nu ca mine – o sa vedeti ca se potrivesc foarte bine cu ciocolata si ii mai taie din dulceata. Dupa ce s-a racit gelatina intindem crema de ciocolata formand niste valuri.
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine - strat crema ciocolata

  • Presaram fulgii de migdale si gataaa!
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine -presarata cu migdale

  • Urmeaza sa luam o felie generoasa si sa o savurammmmm 😉
  • Tarta decadenta cu ciocolata si visine -felie dulce

Posteaza un comentariu