Tarta cu zmeura si crema de vanilie | Gatitul e libertate!

Tarta cu zmeura si crema de vanilie

Imi plac mult fructele de padure, pentru ca sunt dulci doar cat trebuie si isi completeaza farmecul prin aroma. Mai ales vara imi place sa le folosesc la prajituri de toate felurile. Iarna mi se face dor de ele, asa ca am inceput de vreo 2 ani sa imi pun cateva pungute de fructe la congelator. Dulceata si gemul sunt si ele bune, insa daca se poate sa mananc fructele cu mai putin zahar e mai bine :)
Tarta de mai jos ne-a placut mult mult. Si sunt convinsa ca o sa va placa si voua – poate reusiti sa o faceti cand se gasesc fructe proaspete.

Portii: 8-10

Timp preparare: 20 minute daca aveti blatul copt

Timp coacere blat: 25-30 minute

Ingrediente

  • un blat de tarta copt (eu am pus 100 g unt, 150 g iaurt, 3 linguri zahar, un praf de sare si vreo 300 grame de faina – am framantat, am lasat la rece o ora, am intins intr-o tava de tarta, am pus peste aluat hartie de copt si orez, pentru a isi pastra forma si l-am bagat la copt la 190 de grade. Dupa 15 minute l-am scos, am dat deoparte hartia cu orez si am mai pus blatul la cuptor pana s-a facut complet)
  • un ou
  • 300 g crema de branza
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 150-200 g zahar (gustati si completati dupa cum va place)
  • o lingura faina
  • 100 ml lapte
  • extract de vanilie
  • zmeura pentru acoperit tarta – am folosit cam 400 g
  • 2-3 caise pentru ornat

    tarta cu zmeura-ingrediente

  • Punem intr-o craticioara oul, 100g zahar si o lingura de faina.
  • tarta cu zmeura-crema de vanilie

  • Amestecam bine cu un tel, apoi punem extractul de vanilie si laptele. Cine vrea poate adauga o lingura de vin licoros (adica dulce si aromat).
  • tarta cu zmeura-adaug lapte

  • Punem pe foc si fierbem 3-4 minute, amestecand mereu pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa o crema de consistenta unei budinci. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca.
  • tarta cu zmeura-consistenta crema

  • Batem frisca impreuna cu 2 linguri de zahar. Amestecam “budinca” obtinuta cu crema de branza, apoi incorporam usor frisca, mai intai jumatate de cantitate, apoi verificam consistenta si adaugam doar daca nu avem o crema prea moale. Puteti pastra 2-3 linguri de frisca pentru a pune peste fiecare felie de tarta atunci cand o serviti. Turnam crema obtinuta in “coaja” de tarta.
  • tarta cu zmeura-turnam crema

  • Aranjam zmeura deasupra (cu cata grija vrem… se poate si imprastia pur si simplu :P ).
  • tarta cu zmeura-aranjam zmeura

  • Ornam cu felii de caise si dam la rece pentru o ora. In ora de pauza suntem mandri de realizarea noastra si numaram minutele :D
  • tarta cu zmeura-prezentare

    tarta cu zmeura-de aproape

  • Se imparte cu cei dragi si se mananca cu pofta!
  • tarta cu zmeura-felie

    tarta cu zmeura-felie pudrata

  • Daca aveti timp si rabdare puteti face mini-tarte – orice desert in varianta mini are factorul “wow”! Astea sunt tartele mele in varianta mini, facute mai demult.
  • desert cu fructe

Comentarii (15)

Mi s-a facut o pofta instant de ceva bun si dulce si gandul mi s-a indreptat catre tine draga mea Irina…am ales sa fac azi tarta si sper sa imi iasa..te pup..

Servus Dana! Am lipsit cateva zile bune, dar sper ca tu ai facut intre timp tarta si ca ti-a placut! Primesc si critici, sa stii, deci spune-mi tot! ;)

Te sarut draga mea…am facut tarta..crema a fost grozava..doar ca mie mi-a iesit tarta cam tare..din cauza ca am lasat-o putin mai mult in cuptor?nu stiu….

Acum un an am facut prima data tarta asta. De vreo 2-3 ori…. :D in 2 saptamani.
Azi am fost in piata si am vazut mure …. mmmm….
si gandul meu s-a dus instant la tarta ta.
Asa ca…. azi am in meniu tarta cu mure.
:*

Cum a iesit cu mure? Eu pot doar sa imi imaginez deocamdata, pentru ca sunt la regim… Dar in imaginatia mea e o grozavie :D

Peste zmeura nu se da cu putin gem incalzit, pentru a nu se inmuia ?

Zmeura pe care am folosit-o eu era foarte proaspata si pentru ca nu era deloc strivita sau moale nu am dat-o cu nimic. A fost perfecta si a doua zi. Poti sa o dai cu putin gem sau gelatina daca vrei, dar cred ca mai degraba pentru un aspect mai lucios.

tocmai ce am terminat prepararea ei…este geniala:X

Ieii! Ce mult ma bucur ca ai incercat-o! Te pup pentru asta!

Mie imi place oja! ;)
Tarta e bestiala! O fac maine cu mure proapete.
Yum yum yum!

:))) Si mie imi place oja – e singura care rezista cat de cat cu ritmul meu de gatit :D
Pofta buna la tarta!

Arata demential prajitura asta! Musai trebuie incercata! :) felicitari!

Mersi mult Arthur!

vreau si eu sa incerc… cum e treaba cu orezul? pui boabe de orez pe hartie ca sa fie grea? ce faci cu orezul dupa aceea?

Da, orezul se pune ca si greutate ca sa nu creasca aiurea aluatul/sa nu isi schimbe forma. Se pot folosi si boabe de fasole sau niste bilute speciale de ceramica. Dupa ce se raceste pun bine orezul, ca sa il folosesc si alta data. Ideea e sa scrii pe punga lui pentru ce e, ca sa nu il pui vreodata la mancare :D

Posteaza un comentariu

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.