Blat pufos de tort | Gatitul e libertate!

Blat pufos de tort

Am descoperit un blat de tort care se face repede, usor, e pufos si se comporta bine umplut cu orice crema. Va povestesc si voua despre el.

Portii: 10-12

Timp preparare: 15 minute

Ingrediente

  • 4 oua
  • 160 g zahar (preferabil pudra)
  • 200 g faina
  • 7 linguri apa
  • o mana de nuci sau migdale taiate mari (daca vreti)
  • 2/3 plic praf de copt
  • coaja de la o portocala/lamaie
  • vanilie

    blat tort pufos - ingrediente

  • Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare. Se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga apa, lingura cu lingura.
  • blat tort pufos - adaugam apa

  • Adaugam faina, praful de copt, vanilia, migdalele si coaja de portocala.
  • blat tort pufos - adaugam ingredientele solide

  • Incorporam albusurile, cu o lingura, cu miscari usoare, de jos in sus.
  • blat tort pufos - adaugam albusul spuma

  • Coacem in forma de tort pe fundul careia am pus hartie de copt – 180 de grade, 30-40 de minute, pana cand iese scobitoarea curata.


  • blat tort pufos - coacem la 180 grade

  • Cam asa arata sectiunea:
  • blat tort pufos - sectiune

Observatii

Am facut blatul in forma de 22 cm si a iesit destul de inalt cat sa il tai in 3 bucati. Pentru forma de 27 cm folosesc 6 oua, 240 g zahar, 300 g faina, 10 Lg apa si un plic intreg de praf de copt.

Comentarii (21)

Felicitari pentru ce ai realizat la Masterchef!
Eu am mare incredere in preparatele pe care le postezi pe site. La fel si mama mea care dupa ce a incercat reteta ta de blat, prepara torturi non-stop :)

Astept cu nerabdare sa postezi retetele cu dovleac gatite la Masterchef. Sunt foarte curioasa cum sunt.
Felicitari inca o data si multumim ca ne inspiri :)

Multumesc mult Mari!
Ma bucur mult sa aflu ca mama ta foloseste reteta aceasta de blat.
Cat despre retetele cu dovleac, promit sa vin cu ele aici in urmatoarele 2 saptamani. Sunt simple si gustoase si sunt convinsa ca o sa va placa!

caut de mult o reteta cu migdale .in sfarsit am gasito!. am sa o prepar si pe urma ne mai auzim.multumesc.

Cu multa placere Eugenia! Te pup si sper sa iti placa.

buna irina….maine e ziua sotului meu …..cu riscul de a nu imi iesi blatul, am incercat reteta ta………….a iesit mai bine decat ma asteptam. am marit un pic cantitatile caci avem musafiri dar a iesit extraordinar. migdalele fac diferenta. e prima data cand incerc si iti multumesc pt reteta. e fabuloasa. :*

La multi ani sotului tau si ma bucur mult ca ti-a iesit blatul si mai ales ca ti-a placut!

buna..am facut azi blatul de tort a iesit super bine:X,am mai facut pana acum si au iesit la fel de bune:X..imi scri si ceva de retete de umpltu daca sti..si sunt facute in casa..sunt mai bune cele facute in casa decat cele cumparate.O zi frumoasa.ms

Buna, – praf de copt cu zeama strins lamaie sau cu fara? – apa calduta sau apa normal temperatura? – se poate fara nuci? va rugam sa mi raspundeti… multumesc sper ca vom reusi un blat :)

Buna Erica,
Scuze pentru intarziere – daca ati facut blatul deja sper ca a iesit bine.
Praful de copt nu se stinge, se adauga simplu, cu faina.
Apa se pune la temperatura normala.
Nucile sunt optionale, blatul iese foarte ok si fara ele.
Daca urmati pasii sigur veti obtine un blat de tort numai bun de umplut si insiropat :) Spor!

Buna Iria,
Multumesc pentru sfat, acum facem adica prima oara fac blat tort :) speram vom iese bine..
Din nou multumesc!

ps. data trecuta nu am facut si asteapta raspunsul tau, acum facem :D

eu l-am facut si a iesit delicios

Draga iria, mi-au iesit foarte bine si sunt bucurat.
Din nou multumesc mult. super va tin reteta ta! :)
pa pa pa

Bravo, ma bucur foarte mult! Daca mai ai intrebari alta data iti raspund cu mare drag. Imi face mare placere sa ajut oamenii sa gateasca!

supeerrr bun. tocmai l-am facut. dar fara migdale si etc.. doar simplu. si este excelent. si bun bun.

Ma bucur ca ti-a placut. Ultima data l-am facut in urma cu cateva zile si a iesit un tort excelent (chiar si fara migdale :P )

Multumesc frumos pt reteta, este incredibil de bun si de pufos!!!!

Cu placere Andreea :)

un blat foarte bun . o reteta pe cat de simpla pe atat de reusita .10 ++++++++++++

Multumesc Miky!

Posteaza un comentariu