Cheesecake cu capsuni si ciocolata | Gatitul e libertate!

Cheesecake cu capsuni si ciocolata

Ce avem aici? O dedicatie pentru cumnatica mea! Mai exact un tort cu branza, ciocolata si capsuni, inventat si pregatit special pentru ziua ei.

Ingrediente (in poza lipsesc unele, fiind plecate la vecini 😛 )
150 g biscuiti
150 g nuca
150-200 g unt
500 g branza de vaci grasa
550 ml frisca lichida (350 pentru compozitie, 200 pentru ornat)
4 oua (observati va rog ce culoare frumoasa au dat ouale primite de la tara)
150 g zahar
2 lingurite zahar pudra
o fiola vanilie
o ciocolata amaruie
2 linguri gem (eu am folosit de mure, dar merge de orice fel, important e sa se lipeasca un pic capsunile de tort)
coaja de lamaie rasa
4-500 g capsuni proaspete

cheesecake cu capsuni - ingrediente

Biscuitii si nucile se macina. Se adauga untul topit si se amesteca sa arate ceva de genul asta:

cheesecake cu capsuni - biscuiti cu nuca

Nu trebuie sa iasa o bila de aluat, pentru ca se mai umezeste compozitia si de la branza, deci nu exagerati cu untul.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil punem hartie de copt, apoi presam intr-un strat egal biscuitii.

cheesecake cu capsuni - blat

Amestecam bine cu un mixer branza cu ouale, zaharul, 250 ml frisca, vanilia si coaja de lamaie rasa. Este important sa rezulte o compozitie cat mai cremoasa, pentru a obtine un tort fin.

cheesecake cu capsuni - amestec branza

Rasturnam in tava. Deasupra unei oale cu apa care fierbe (adica la bain-marie), topim intr-un alt vas ciocolata, amestecand-o cu 100 ml frisca si o lingura de zahar. Dupa ce s-a topit toata o turnam deasupra branzei, dar nu toata intr-un loc. Putem apoi cu o lingurita sa ne jucam, facand niste dungi.

cheesecake cu capsuni - in tava

Bagam tortul in cuptorul incins la 170 de grade timp de 45 – 60 de minute (pana cand mijlocul nu mai este lichid). Este important sa folosim o temperatura mai mica de coacere pentru a nu avea crapaturi urate in compozitia de branza.

cheesecake cu capsuni - dupa coacere

Dupa ce se raceste trecem cu un cutit cu lama ingusta pe margine si o scoatem. Intindem un strat subtire de gem pe toata suprafata tortului.
Batem cei 200 ml frisca ramasi cu zaharul pudra. Asezam frisca pe margine cu o lingura . In mijloc umplem cu capsuni, lasand si cateva cu codite, pentru un strop de culoare.

cheesecake cu capsuni - ornat cu frisca

Cine se inscrie la o felie?

cheesecake cu capsuni - sectiune

Comentarii (9)

Servus Irina/Anca ;). Poti sa-mi spui te rog pentru cate portii sunt aceste ingrediente? Mersi

Servus! 🙂
In functie de cat de groase sunt feliile vor fi intre 10 si 14 portii. Spor la bucatarit!

Am facut si eu prajitura, simpla, fara ciocolata, fara frisca si capsuni deasupra, doar cheesecake simplu. A iesit extraordinar! Am lasat focul mic si nu s.a crapat branza deasupra, s.a umflat frumos! Singura problema a fost ca, dupa ce am scos.o din cuptor, s.a lasat! Ce as putea face sa ramana crescuta asa, fara sa se mai lase? PS Sunt mare fan al retetelor tale, am incercat deja cateva si nu ma las pana nu le probez pe toate 🙂 Multumesc!

Suna foarte bine…in compozitie frisca se pune lichida, e OK frisca de la Romfulda? Abea astept sa o fac.
Multumesc, e intotdeauna o incantare sa “miros” retetele tale pe aici…si felul in care scri este minunat:)

Ma bucur tare mult ca imi incercati constant retetele si ca va plac! Da, smantana pentru frisca de la Romfulda este foarte buna. Eu o folosesc des la prajituri, cu exceptia cazurilor in care am nevoie de o frisca foarte batoasa (ea se bate bine dar nu iese foarte tare).

simple yet utterly delightful !

Mersi! 🙂

Extraordinara prajitura! Am facut-o si eu, numai ca in loc de nuca am folosit migdale. A fost delcioasa!!!!

Patricia, draga mea, ma bucur mult ca ai incercat reteta asta. Sper sa o imbunatatesti si sa o faci de fiecare data din ce in ce mai buna. Si sper sa tinem legatura!

Posteaza un comentariu