Tort deliciu cu capsuni si crema de branza | Gatitul e libertate!

Tort deliciu cu capsuni si crema de branza

Un tort usor, cremos, delicios, in care capsunile se imbina grozav cu crema de branza.

Portii: 10-12

Timp preparare: 2 ore

Ingrediente

  • 2 bucati blat de tort groase cam de 2 cm fiecare (reteta mea aici)
  • 200 g crema de branza (Philadelphia sau ce preferati, verificati doar sa nu fie sarata)
  • 250 g mascarpone, preferabil nu Prodlacta
  • 400 g smantana dulce pentru frisca (pentru crema)
  • 300 g smantana dulce pentru frisca (pentru ornat)
  • 700 g capsuni
  • 200 g piscoturi groase
  • zahar dupa gust (va recomand sa il faceti pudra)
  • o ciocolata simpla, cu cat mai multa cacao
  • esenta de vanilie
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie mare
  • 2 linguri sirop din dulceata
  • optional, pentru insiropat, 2-3 linguri de lichior, ce va place

    Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - ingrediente

  • Se aleg cateva capsuni – cele mai frumoase, se spala si se lasa intregi deoparte. Celelalte se spala, se curata si se taie cubulete. Se pune pe ele pliculetul de zahar vanilat si inca o lingura de zahar.
  • Se bate frisca pentru crema cu 3-4 linguri de zahar. Separat se amesteca mascarpone cu crema de branza, zahar, vanilie si coaja de lamaie. Se adauga frisca batuta si se amesteca usor, pana se omogenizeaza compozitia.
  • Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - crema

  • Zeama lasata de capsuni se scurge, se amesteca cu aproximativ 100 ml apa si siropul din dulceata. Se pune prima bucata de blat pe o farfurie intinsa, se monteaza inelul de tort in jurul ei si se insiropeaza. Se pun pe blat jumatate din capsunile taiate, apoi se acopera cu jumatate din crema.
  • Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - montaj in tava

  • Se pune a doua bucata de blat si se repeta operatiunea de mai sus. Se pune tortul la frigider pentru minim 2 ore. Intre timp topim ciocolata la bain-marie, trecem capsunile prin ea tinandu-le de codita, apoi le punem pe hartie de copt, ca sa se intareasca ciocolata (daca le-am pune pe farfurie, ciocolata s-ar lipi de ea). Dupa ce tortul a stat destul la frigider, batem restul de frisca cu zahar, apoi intindem un strat pe tort si de jur-imprejurul lui. Punem piscoturile cu putin spatiu intre ele, apoi ornam intre ele cu frisca, folosind un sprit. Pe tort asezam capsunile invelite in ciocolata si ornam cu frisca.
  • Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - tort mare

    Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - ornat

    Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - prim-plan

  • Cu greu am reusit sa fac poza si la o felie – atentie, dispar foarte repede!
  • Tort deliciu cu capsuni si crema de branza - felie

Observatii

Va recomand sa folositi zahar pudra la creme si frisca, nu neaparat cumparat, pentru ca este mai scump, este foarte bun cel macinat la robotul de bucatarie. Asa nu veti avea surpriza de a intalni cristale nedizolvate in produsul final, si nici nu va trebui sa frecati cremele prea mult.

Comentarii (5)

Eu am facut cu kiwi si a iesit grozav…dar acum au aparut capsunile, deci o sa incerc si varianta aceasta.

Sunt multe fructe ce se potrivesc in tortul asta… eu abia astept sa apara afinele ;)

….am uitat sa spun ca in loc de branza philadelphia am pus branza de vaci pentru ca innainte sa amestec branza Ph am constatat ca era sarata

Tin sa mentionez ca am preparat tortul in acest weekend si ce sa spun deliciu, atata de racoritor si gustos. Stau si ma gandesc daca ar merge si cu afine?

Bravo Mihaela! Sunt incantata ca l-ai incercat si ca ti-a placut. Eu cred ca merge foarte bine cu orice fructe usor acrisoare, deci poti incerca fara probleme afinele.

Posteaza un comentariu