Tort snickers-bounty
Caramel, nuca, ciocolata, cocos, rom… imbinate toate intr-un tort delicios. Incercati-l cu grija, poate afecta silueta! ๐
Portii: 10-12
Timp preparare: 50 minute
Ingrediente
- 1 bucata blat tort groasa de 1,5-2 cm (cumparat sau facut in casa – gasiti reteta blatului meu aici)
- 10 linguri zahar
- 200 g unt
- 200-250 g nuca prajita un pic la cuptor
- 4 linguri nuca de cocos
- 6 galbenusuri
- 150 ml smantana lichida pentru frisca
- 200 g ciocolata alba
- 100 g ciocolata cu extra cacao de la Milka
- 2 linguri ulei
- o fiola esenta rom
- Caramelizam 5 linguri zahar.
- Adaugam untul si amestecam bine, pe foc mic, cateva minute. Stati linistiti, nu o sa se omogenizeze perfect ๐
- Separat amestecam galbenusurile cu celelalte 5 linguri de zahar facut pudra.
- Turnam amestecul peste untul cu zahar, amestecand repede. Adaugam nuca macinata mare.
- Mai tinem pe foc aproximativ 3 minute, pana se ingroasa, tot amestecand. Cand oprim focul punem si esenta de rom. Turnam peste o parte din blat si nivelam.
- Pe foc mic, amestecam ciocolata alba cu frisca lichida, doar pana se obtine un amestec omogen โ nu trebuie sa fiarba!
- Oprim focul si adaugam nuca de cocos.
- Dupa ce se raceste vreo 10-15 minute, intindem peste stratul de caramel cu nuci si dam la rece. Topim la bain-marie ciocolata neagra cu cele 2 linguri de ulei. Lasam sa se tempereze un pic, apoi o turnam peste tort.
- Ultimul strat de ciocolata iese in mod normal mai putin denivelat, dar eu m-am jucat un pic si am facut o floricica.
- Am si o felie pentru voi:
Observatii
Cine vrea, poate pune o a doua bucata de blat intre stratul cu cocos si ciocolata. Am facut si versiunea asta, numai ca al doilea blat l-am gaurit la mijloc si apoi am ornat cu bete de scortisoara si coji de portocala.
Eu am folosit un blat cu diametrul de 22 de centimetri. Pentru blat mai mare, modificati cantitatile.
Am primit aceasta reteta de la o prietena si de atunci am facut-o in nenumarate ori. Este atat de bun tortul ca l-as manca toata ziua de nu ar ingrasa. Evident ca nu ma pot opri la o singura felie. Este tortul meu preferat. Simplu de facut, rapid si extrem de gustos. Felicitari pentru reteta.
Multumesc mult Laura!
Buna ziua! Receta e extraordinara, chiar azi il fac! am o intrebare: vreau sa pun si partea a 2-a din blat intre stratul de cocos si ciocolata, dar mi-e frica ca va fi cam sec (blatul s-a primit foarte gros:))) ce as putea sa adaog?
Merci mult pentru ideile tale geniale!
Buna Ana, ma bucur ca iti place reteta. As zice sa insiropezi blatul, dar nu cu sirop clasic pentru ca ar fi excesiv de dulce prajitura (avem deja caramel si ciocolata ๐ ). Eu as incerca portocale/mandarine stoarse, eventual cu un strop de lamaie pentru un plus de “viata”. Ce zici?
Bucatareala placuta!
Vreau si eu sa confectionez tortul asta in we si am o intrebare : noi nu mancam cacao, motiv pentru care deasupra o sa pun tot ciocolata alba. Vreau sa schimb totusi culoarea, sa nu fie alb peste alb si m-am gandit sa pun o gelatina rosie, din aia pentru tarte. Oare e ok? Nu strica ciocolata ?
Imi cer scuze, am uitat cei 7 ani de-acasa…Buna seara si multumesc pentru reteta.
Bine ai venit pe aici Lore!
Pentru a schimba culoarea ciocolatei cred ca nu merge gelatina. E adevarat, nu am incercat, insa sunt reticenta la aceasta combinatie ๐
Iti pot recomanda insa urmatoarele solutii:
– 1 lingura pudra de roscove+1 lingura smantana dulce pentru frisca (eu o folosesc de multe ori in loc de cacao pentru a scapa de efectele adverse gen agitatie sau acnee – poti citi despre ea aici )
– sirop de fructe rosii (cirese, visine, capsuni, ..), eventual din dulceata – pentru o culoare inspre rosu
– sirop de afine, mure – pentru mov
Oricare dintre cele de mai sus, adaugate la ciocolata topita ii vor schimba culoarea si in plus e bine ca sunt 100% naturale ๐
Spor la gatit si astept sa imi spui cum ti-a iesit, daca v-a placut si ce solutie ai ales pt ciocolata ๐
Vreau sa iti multumesc pentru reteta!!!! e o idee geniala crema cu cocos. Acum fac si eu tortuletul pentru ziua unei persoane dragi! Tineti-mi pumnii ๐
Abia astept sa gust din minunatia asta de tort!
Cu placere! Cum a iesit? ๐
Buna Iria!
Am dat peste reteta pe culi si deabia astept sa o fac maine! Cre ca iese genial!
Intrebare-unt ai folosit cu 65% sau cu 80% grasime?
Ma tem ca daca pun de 65% sa nu se taie crema. Tu ce parere ai?
Bine ai venit pe la mine! Tortul asta a avut mare succes printre cunoscutii mei asa ca sper sa iti placa si tie ๐
Am folosit unt cu 80% grasime, dar nu dintr-un motiv special ci pentru ca din ala aveam atunci. Cred ca nu se taie crema daca folosesti cu 65%… Din cate stiu eu probleme cu untul poti avea mai ales cand pregatesti creme la rece. Aici e important sa amesteci repede si vei vedea ca dupa ce adaugi galbenusurile si nuca vei obtine ce trebuie.
Iti tin pumnii si te astept cu impresii dupa degustare!
Merci de raspuns. Am pus unt cu 80%. Crema alba a iesit cam moale, tot puneam la rece tortu si dupa mai puneam. Maine e degustarea, si din ce am bagat degetu pana acu e preaa bun!! Sa vedem combinatiunea.
Cre ca va fi genial, dar f mic si se termina repede deci. Ca orce e bun:)
Multumesc pt idee!
Facut tortu, mancat! genial. Gustul de nuci cu caramelul moale care se imbina cu crema pufoasa alba este ceva de nedescris. Nu uitam nici de crusta de ciocolata de deasupra care incheie deliciul perfect!
Multumesc pentru idee si reteta. De abia astept sa il fac din nou. As incerca cu alune.
Sa va fie de bine Raluca! E perfect – inca o persoana incantata de nebunia asta de prajitura!
Poti folosi linistita alune – trebuie sa iasa bun si cu ele, si poate si mai aproape de gustul de snickers ๐ Poti si sa prajesti un pic alunele la cuptor (5-8 minute).
Il fac din nou, acum!!! hi hi
Ce faain! Nici nu ma gandeam ca va avea asa succes tortul asta ๐
tocmai l-am facut si nu 0 data ci de 2 ori la cerere urgenta, super bun , multumesc inca o data pentru reteta…..
Cu placere Loredana! Si la noi s-a repetat tortuletul asta, si a fost foarte apreciat. Vezi sa te aprovizionezi cu ingrediente, sa le ai la indemana pentru alte cereri de la pofticiosi ๐
super o sa-l incerc si eu acum de paste, multumesc pentru reteta
Cu placere! Sa le spui musafirilor sa lase loc de o felie de tort ๐
Tortul asta e un deliciu demential. Combinatia de ciocolata alba cu cea neagra, impreuna cu nuca rumenita, ma duc cu gandul la ciocolata de casa facuta de mama in copilarie. Va previn, senzatii tari ๐
Ma bucur enorm ca ti-a placut! O sa ma tot gandesc la alte dulciuri dementiale pentru urmatoarea mea aniversare – pana atunci sper sa il incerce cat mai multa lume pe asta!