Otrava cea de toate zilele | Gatitul e libertate!

Otrava cea de toate zilele

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand imi aduc aminte de mancarea delicioasa din copilarie nu vad deloc imagini cu rafturi pline de mezeluri, semipreparate, dulciuri colorate si chipsuri. Parca nu au trecut chiar asa de multi ani de atunci, insa obiceiurile noastre alimentare s-au schimbat enorm. Alergam toata ziua si cand avem o clipa de ragaz incercam sa ne gasim fericirea intr-o portie de la fast-food si in strafundurile unei sticle de suc carbogazos. Ni se pare ca traim bine daca in fiecare zi ne permitem o prajitura din cofetarie, o placinta luata de la colt si o saorma sau un hamburger. Nu conteaza ca ne simtim obositi mai tot timpul, se poate oricand rezolva cu o cafea si inca una. Suntem agitati, stresati, incruntati iar singura solutie pe care o gasim este sa muncim mai mult, sa facem mai multi bani si sa ii cheltuim pe mai multa mancare prezentata de reclame ca fiind cea mai buna, cea mai gustoasa.
Ce mi se pare mie ciudat e ca desi avem mai multa scoala decat orice stramos de-al nostru, desi am dus civilizatia pe o treapta a dezvoltarii putin visata, desi in fiecare zi investim infinita atentie si munca in firmele altora, suntem atat de naivi si dezinteresati cand vine vorba despre produsele pe care le consumam. Evident ca mi-as dori sa traim intr-o lume perfecta, cu mancare delicioasa si sanatoasa la toate colturile. Imi dau insa foarte bine seama ca orice as face acest lucru nu se va intampla. Si atunci, ce tot zic eu aici, ce rost au aceste randuri? E simplu: vreau macar sa fiti informati, sa puteti alege in zilele in care aveti chef de asta si sa fiti cu o farama mai veseli si mai sanatosi.
Informatiile de azi le gasiti in filmuletele urmatoare. Desigur, trebuie sa investiti putin timp in vizionarea lor, dar daca tot ati citit pana aici de ce sa nu mergeti pana la capat?

Comentarii (3)

da,am ramas uimita de acest video.Intr-adevar m-am convins ca e daunator monoglutamatul de sodiu.Irina sper sa vada multi acest video si sa fie de folos.Si eu am folosit condimente cu acest E la mancarurile fara carne,de post(orez cu ciuperci,sarmale de post).Mi se pareau ca nu sunt asa gustoase.Multumesc mult pentru informatii.

Cu placere Lilya, si eu aflu mereu lucruri noi si incerc pe cat posibil sa tin cont de informatiile aflate atunci cand gatesc sau fac cumparaturi. Nu mananc 100% sanatos pentru ca sunt o mare pofticioasa, dar incerc sa am un echilibru in alimentatie.

Sustin ideea, revelatia simtului, a ratiunii, si propun ca sa nu ne rezumam doar la idee ca si concept ci sa o transformam in ceva cat se poate de concret.
Pe cale de consecinta propun creearea unor clipuri cu prezentarea diverselor preparate care ne pot aduce atat zambet, pofta de viata cat si un stomac plin, preparate obtinute exclusiv din folosirea unor ingrediente care s ar simti ca acasa sub terminologia de ‘slow food’.
in curand voi lansa un blog, vlog si poate un site.
Cu alte cuvinte, fara educarea in prealabil a populatiei, nu ne putem astepta la o revelatie a masei, ci doar la speranta ca incet, dar sigur, vom putea schimba ceva.
Multumesc

Posteaza un comentariu