Bruschete cu piept de curcan si crema de telemea cu iaurt | Gatitul e libertate!

Bruschete cu piept de curcan si crema de telemea cu iaurt

Vine weekend-ul si sunt sanse mari sa pregatiti o friptura, fie ea la gratar, la cuptor sau tigaie. Bine, asta daca nu sunteti vegetarieni 😀
La fel de mari sunt sansele sa va si ramana din acea friptura – la mine se intampla asta de fiecare data.
Pentru ca sunt o carnivora si in plus am grija sa nu risipesc mancarea, am cautat diverse moduri de a folosi sau refolosi friptura, de orice fel ar fi ea. Bruschetele sunt o solutie nu doar gustoasa, ci si apetisanta, mai ales cu putin joc de culori si arome. In plus, s-ar putea sa va placa atat de mult incat sa faceti friptura special pentru ele, mai ales cand aveti invitati si vreti sa puneti gustari dragute pe masa 😉
Tineti minte ca, desi eu am folosit aici carne de curcan, puteti folosi aceeasi formula magica pentru bruschete cu orice fel de carne, fie ea rupta in fasii sau taiata felii foarte subtiri.

Portii: 4

Timp preparare: 20 minute

Timp coacere: 35 minute

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 400 g piept de curcan
  • 30 g unt
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru bruschete:
  • 150 g telemea de vaca Olympus
  • 75 g iaurt cat mai gras sau smantana Olympus
  • o sfecla rosie coapta sau fiarta
  • o radacina mica de hrean
  • o lingurita mustar
  • o lingurita miere
  • o lingura otet
  • o bagheta
  • cateva frunze mici de salata (rucola, valeriana, …)
  • Curatam, apoi zdrobim usturoiul intr-un mojar, adaugam sare, piper, oregano si untul moale, amestecam si obtinem o crema de unt. Imbracam pieptul de curcan in untul aromat, il punem intr-o hartie de copt inchisa foarte bine ca sa nu iasa zeama (sau intr-o punga speciala pentru copt) si il coacem in cuptorul incins la 190 de grade pentru 30-40 de minute.
  • Radem sfecla rosie coapta, adaugam putin hrean ras, sare, mustar, miere si otet (cantitatile date de mine sunt orientative, gustati si reglati-le dupa gustul propriu).
  • Radem telemeaua si o amestecam cu iaurt gras sau smantana astfel incat sa obtinem o crema.
  • Pe felii de bagheta subtiri punem fasii de carne, crema de iaurt cu telemea, sfecla rosie, apoi ornam cu frunze mici de salata. Optional, putem completa si cu fulgi de migdale usor prajiti.
  • Bruschete cu piept de curcan si crema de telemea cu iaurt

Comentarii (2)

Sunt superbe!!!Si cromatic arata exceptional!!!SARUT MANA,IRIA!!!

Multumesc!! Si pentru gandurile bune si pentru apreciere!

Posteaza un comentariu