Omleta la cuptor cu dovlecei si telemea | Gatitul e libertate!

Omleta la cuptor cu dovlecei si telemea

Sunt pietele pline de dovlecei, care mai de care mai frumusei si mai fragezi. Multi oameni ii ignora insa si cumpara in continuare cartofi peste cartofi.
Cand eram mica trebuie sa recunosc ca dovleceii nu erau folositi foarte mult nici de mama, nici de bunici la gatit. Faceau poate chiftelute de dovlecei cam de 2 ori pe vara, o data ii feliau si ii faceau pane si cam atat. E normal deci ca si eu i-am cam ignorat la inceputurile mele culinare. Apoi am inceput sa ii mai bag in seama din cand in cand si a fost bine. Cel mai mult i-am folosit insa anul trecut, si stiti de ce? Pentru ca i-am plantat in gradina si ei se incapatanau sa ma aprovizioneze cu cantitati industriale! Acum ma bucur ca m-au impins asa de la spate ca sa ii folosesc – sunt niste legume delicioase si am descoperit ca ii pot prepara intr-o multime de feluri, exemplu fiind si aceasta omleta! Alte retete cu ei sunt pe drum, dar spuneti-mi si voi: cum ii preparati?

Portii: 2

Timp preparare: 10 minute

Timp coacere: 20 minute

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 g telemea de capra Olympus
  • 250 g dovlecei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 frunze de busuioc verde
  • 3-4 frunze menta proaspata
  • sare, piper
  • Se spala dovleceii, ii taiem pe lungime, le scoatem semintele si ii taiem in cubulete cu latura de aproximativ 5 mm. Atentie maaaaare: dovleceii astia mici si fragezi nu se curata de coaja!
  • Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie si gatim dovleceii pe foc mediu spre mare pentru 2-3 minute. La final le adaugam sare si piper.
  • Tocam menta si busuiocul. Batem ouale cu verdeata, amestecam usor cu branza taiata cubulete si dovleceii.
  • Ungem cu putin ulei (in formele de silicon ajunge cate o picatura) niste forme de briose, impartim compozitia cat sa avem de 2 degete in fiecare forma si bagam la cuptorul incins la 180 de grade pana cand omleta incepe sa se rumeneasca usor deasupra. Asta e tot!
  • Omleta la cuptor cu dovlecei si telemea

Posteaza un comentariu