Ciocolata calda aromata
Trebuie sa recunosc in fata voastra: beau rar ciocolata calda pentru ca ma tem de caloriile pe care le aduce. Daaar… si cand beau una, pai imi place sa fie o nebunie de arome, o catifea pentru cerul gurii, o desfatare pentru simturi.
Ca de fiecare data va spun si acum: calitatea ingredientelor folosite e esentiala! Nu puteti sa luati cea mai ieftina ciocolata de menaj din supermarket si sa va asteptati la o minune. La naiba, chestia aia abia de se poate numi ciocolata. Eu zic ca mai bine bem apa mai des si ciocolata calda mai rar, dar sa fie ce trebuie! E chiar si mai sanatos asa 🙂
Ingrediente
- 100 ml lapte bio Olympus
- 100 ml smantana dulce 15% grasime de la Olympus
- 50 g ciocolata de calitate (eu pun din cea amaruie)
- intre 0 si 50 ml rom brun (in functie de cine bea ciocolata calda – pentru copii nu punem deloc, pentru adulti variem cantiatea in functie de preferinta)
- o lingura miere (adaptati cantitatea in functie de cat de dulce e ciocolata si de cum va place)
- un baton de scortisoara
- jumatate pastaie de vanilie sau extract natural de vanilie
- 2 petale steluta de anason
- o adiere de sare
- Pentru ornat: cateva bezele sfaramate in bucati mari sau 50 g frisca naturala din smantana dulce, putina cacao
- Taiem marunt sau radem ciocolata (daca avem din cea profesionala, pentru gatit, nu este nevoie pentru ca ea vine direct in banuti mici, numai buni pentru topit).
- Crestam pastaia de vanilie si punem toate ingredientele in afara de rom si ciocolata intr-un vas pe foc cat mai mic – trebuie sa se incalzeasca incet pentru ca scortisoara, anasonul si vanilia sa aibe timp sa isi lase aromele. Aveti grija sa nu se umfle si sa dea in foc.
- Dupa ce au ajuns la fierbere, oprim focul si punem ciocolata – amestecam cu un tel pentru a se topi si a obtine o bautura omogena. Adaugam si romul si lasam sa se racoreasca 2-3 minute, turnam intr-un pahar sau cana, apoi punem frisca deasupra, putina cacao si servim.