Friganele cu iaurt, sirop de artar si capsuni
E cineva pe aici care nu a mancat vreodata friganele? Nici macar in copilarie? Atunci e grav, trebuie sa le executati cat mai curand! Siii, ca sa completam acest mic dejun, le alaturam iaurt cremos, fructe proaspete si sirop de artar. O sa va placa!
Portii: 2
Timp preparare: 10 minute
Timp prajire: 5 minute
Ingrediente
- 1 ou
- 80 ml lapte
- 6 felii mici de paine de cel putin o zi
- 150 g iaurt grecesc Olympus (eu am folosit de data asta din cel cu 0% grasime)
- 3-4 linguri sirop de artar (puteti folosi si miere)
- 200 g capsuni
- o lingurita apa de flori de portocal
- ulei pentru prajit
- Batem bine oul, adaugam laptele si amestecam, inmuiem bine pe ambele parti feliile de paine si le prajim la foc mediu intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti le scoatem si le punem pe hartie absorbanta ca sa scapam de uleiul in exces.
- Amestecam iaurtul grecesc cu sirop de artar si apa de flori de portocal, taiem capsunile si le servim cu friganelele calde (completati cu sirop de artar dupa gust).