Inghetata de vanilie cu migdale caramelizate | Gatitul e libertate!

Inghetata de vanilie cu migdale caramelizate

Recunoasteti repede: cand soarele topeste asfaltul si nu aveti unde sa va ascundeti de caldura gandul va zboara la un singur lucru: inghetataaaaaa!!!
Cel mai mult mi-a placut inghetata mancata in Italia. Era cu totul altceva: cremoasa, aromata dar si delicata in acelasi timp, lipsindu-i aromele artificiale si zaharul in exces pe care le regasim pe la noi inca.
Reteta asta e de la Academia Barilla din Parma. Sper sa va placa!

Portii: 6-8

Timp preparare: 20 minute

Timp racire: 14 ore

Ingrediente

  • Se incalzeste laptele cu semintele razuite din pastaia de vanilie pana ajunge la 45 de grade. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele praf, apoi le turnam peste lapte. Aducem compozitia la 65 de grade amestecand mereu cu un tel. Adaugam smantana dulce si continuam sa amestecam pana ajungem la 85 de grade (temperatura de pasteurizare).
  • Turnam compozitia intr-un alt vas scufundat in apa rece cu gheata pentru a o raci cat mai repede. O punem apoi la frigider pentru aproximativ 6 ore, dupa care o trecem intr-o masina de facut inghetata. Daca nu avem masina de facut inghetata punem crema la congelator, amestecand in ea din ora in ora pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
  • Servim cu dulceata de visine si migdale pe care le-am trecut prin zahar caramelizat.
  • Adaugand in compozitie cacao si putina ciocolata topita obtineti inghetata de ciocolata. De va intereseaza catitatile exacte dati-mi de stire 😉
  • Inghetata de vanilie cu migdale caramelizate

Posteaza un comentariu