Portofel de pui umplut cu feta, sparanghel si ardei copt | Gatitul e libertate!

Portofel de pui umplut cu feta, sparanghel si ardei copt

Desi sunt o carnivora convinsa nu sunt un mare fan al pieptului de pui. Probabil din cauza ca toata lumea il face simplu si foarte uscat, de nici nu mai stii daca mananci carne sau cauciuc 😀
Facut la cuptor, cu o umplutura gustoasa si cremoasa, pieptul de pui imi intra din nou in gratii. I-a placut si sotului meu, deci e clar! Merita incercat!

Portii: 2

Timp preparare: 15 minute

Timp coacere: 20 minute

Ingrediente

  • 2 jumatati mici de piept de pui
  • 200 g branza feta Olympus
  • 4 fire sparanghel
  • 2 ardei copti rosii
  • 2 lingurite ulei
  • un varf lingurita boia dulce
  • sare, piper, oregano
  • Desfacem cu un cutit pieptul de pui, il acoperim cu folie de plastic (ca sa nu sara) si il batem cu ciocanul de snitele pana ajunge de 5-6 mm. Punem piper si oregano (nu are nevoie de sare pentru ca feta este sarata). Asezam o bucata de ardei copt, o bucata frumoasa de feta, sparanghelul si inca o felie de ardei copt, apoi strangem carnea ca pe un plic, acoperind bine umplutura. Rasucim si asezam cu inchiderea “portofelului” in jos. Procedam la fel cu a doua bucata de carne.
  • Amestecam putin ulei cu un strop de sare si cu boia si ungem portofelele. Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade pentru 20 de minute. Inainte de servire taiem portofelul pe diagonala si il asezam ca sa se vada frumos umplutura.
  • De data asta eu am ales o garnitura simpla, de cartofi fierti, trecuti prin unt topit si un strop de zeama de lamaie. Puteti folosi insa orice legume va plac, eventual combinate si cu orez sau cous cous.
  • Portofel de pui cu feta, sparanghel si ardei copt

Posteaza un comentariu