Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii | Gatitul e libertate!

Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii

Ce pline sunt pietele de vinete in perioada asta! Munti violet ce parca nu mai scad niciodata, asteptand sa isi imparta avutiile cu oamenii vrednici ce vor incinge gratare si cuptoare pentru “marea coacere” a anului. Daca va plac vinetele si altfel decat in salata sau zacusca faceti bine si pastrati macar una pentru reteta asta. Iese o mancare atat de gustoasa care striga in gura mare dupa o bucata de paine adevarata si calda – mancati-le impreuna si bine o sa va mai para 🙂

Ingrediente

  • o vanata mai lunguiata
  • 100 g urda de la Olympus
  • 100 g telemea de vaca Olympus
  • o lingura cu varf pesmet
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 300 ml suc de rosii
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml smantana dulce
  • putin ulei
  • busuioc
  • o lingurita zahar
  • sare, piper
  • Taiem vanata pe lungime in felii groase de 1-1,5 cm. O presaram cu sare, o lasam cam 20 de minute si o stergem cu un servetel. Prajim feliile scurt(vreo 30 de secunde pe fiecare parte, doar cat sa se inmoaie) in putin ulei, apoi le scoatem pe un servetel absorbant pentru a scapa de excesul de ulei (vinetele au tendinta de a absorbi multa grasime cand sunt prajite).
  • Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul. Le calim pe foc mic cu o lingura de ulei, adaugam apoi sucul de rosii (sau rosii proaspete, mari, carnoase, zdrobite bine), putin zahar, sare si piper. Lasam sa fiarba incet 5-7 minute ca sa mai scada sosul. La final ii adaugam busuioc.
  • Radem telemeaua si o amestecam bine cu urda, coaja rasa de lamaie si pesmetul. Punem din compozitia de branza o lingura plina pe fiecare felie de vanata si rulam.
  • Intr-un vas termorezistent turnam sosul de rosii, asezam apoi rulourile de vinete iar peste ele punem cate o lingura de smantana dulce. Bagam la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute, sa bolboroseasca si sa se imprieteneasca toate aromele.
  • Cand servim punem putin busuioc proaspat, ca sa se bucure si ochii 🙂 Pofta buna!
  • Rulouri de vinete cu branza

Comentarii (2)

Adoram vinetele, atat eu cat si familia mea. Atunci cand fac un fel de mancare care sa le contina, sunt foarte entuziasmati de gustul ei. Asa ceva nu am incercat, doar lucruri similare, sunt siguri ca o sa le placa deci cu siguranta o voi incerca. Chiar le astept reactia. Multumesc pentru reteta!

Cu multa placere! Si eu iubesc vinetele, iar combinate cu sos de rosii si branzeturi mi se par delicioase. Bineinteles ca de aici reteta se poate modifica si adapta dupa placere. Spor la gatit!

Posteaza un comentariu