Salata de quinoa cu telemea de capra | Gatitul e libertate!

Salata de quinoa cu telemea de capra

Eu nu sunt un mare fan al salatelor, insa stiu ca sunt foarte sanatoase. Din aceasta cauza incerc sa gasesc combinatii cat mai interesante, arome care sa ma surprinda placut, sa imi alunge parerea de rau ca am dat o tocanita, de exemplu, pe salata 🙂
Rosiile astea confiate le-am intalnit prima data in italia. M-a surprins foarte placut ca si-au imbunatatit mult gustul tinute la cuptor cu zahar si ulei de masline. Atunci le-am combinat cu somon si paste. Acum am pornit de la idea de tabouleh (salata libaneza cu patrunjel, bulgur si rosii) si am mers… unde m-a dus pe mine imaginatia. Am “imbunatatit” rosiile, am schimbat bulgurul cu quinoa, am adaugat telemea de capra pentru a obtine o salata mai consistenta si pentru acel ceva ce completeaza gustul, iar la final am adaugat nuci. Pentru ca ne plac, pentru ca se potrivesc perfect cu telemeaua si pentru ca aduc salatei textura crocanta de care avea nevoie.
De ce v-am zis cum am ajuns la aceasta salata? Pentru ca imi doresc inca o data sa vedeti bucataria prin ochii mei: un loc al libertatii de exprimare, in care imaginatia umbla libera!

Portii: 2

Timp preparare: 15 minute

Timp coacere: 50 minute

Ingrediente

  • 100 g quinoa
  • 250 ml apa
  • 4-5 rosii
  • 50 g nuci
  • 150 g telemea de capra Olympus
  • o legatura patrunjel
  • o lingura zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Instructions

  • Taiem rosiile in felii, scoatem si aruncam partea cu seminte. Cine vrea poate sa scoata si pielita de la rosii, insa nu este obligatoriu. Le punem intr-o tava pe hartie de copt, le stropim cu ulei de masline si le presaram cu sare si zahar. Bagam rosiile la cuptor, la 150 de grade pentru 45-50 de minute (se vor deshidrata usor si se vor imprieteni cu zaharul si uleiul de masline, devenind astfel mai aromate).
  • Intre timp punem quinoa la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute, apoi oprim focul si o mai lasam cu capac 10 minute.
  • Prajim nucile 2-3 minute intr-o tigaie, fara ulei (le putem si taia cu cutitul in bucati mari).
  • Dupa ce toate ingredientele sunt pregatite, amestecam quinoa, telemeaua taiata cubulete, patrunjelul tocat marunt, nucile si o parte din rosii cu putin ulei de masline, sare si piper dupa gust. Ornam cu cateva fasii de rosii.
  • Salata de quinoa cu telemea de capra

Comentarii (4)

Servus Irina,
Foarte faina combinatia de nuca, quinoa si telemea in aceasta salata. A fost foarte buna! Felicitari!

Vai Mari, cat de mult ma bucur ca ai spart gheata si ai incercat-o! Multumesc mult si pentru feed-back 🙂

Mmmm …. “suna” tare bine salata asta.
Imi place si poza, parca e in flacari. 😛

Eu as zice ca e chiar mai buna decat suna! Poate o incerci 😉 Pentru decor am folosit felii de rosii dar si coaja de la cateva felii, pe care am tinut-o la cuptor pana s-a uscat 😀

Posteaza un comentariu