Supa crema de praz | Gatitul e libertate!

Supa crema de praz

Vara imi plac mult supele fara carne, iar daca sunt supe-crema e cu atat mai bine. Partea mai grea e sa imi fac si sotul sa le aprecieze 😀 Si atunci imi pun mintea la contributie si incerc sa imi dau seama ce combinatii de gusturi sa fac pentru a face o supa de legume atractiva. E simplu, va propun sa incercati si voi sa faceti exercitii de genul asta.
Incepem de la un ingredient, o leguma “vedeta”. In cazul de fata avem prazul (care nu, nu este doar al oltenilor 😉 ). Pentru o textura cremoasa si o supa legata am adaugat un cartof. Aroma buna da mararul, care se potriveste foarte bine cu prazul si cartoful. Bineinteles, puteti experimenta cu orice ierburi aromatice vi se pare voua ca se potrivesc. Apoi, tot pentru gust ar fi mers niste smantana… dar e vara si nu vreau o supa grea, asa ca am pus lapte! Si bine am facut… La final, aveam nevoie de ceva care sa potenteze toate aromele… si am adaugat feta! Bun, bun de tot, o supa cu sanse mari sa placa tuturor!

Portii: 4

Timp preparare: 10 minute

Timp fierbere: 30 minute

Ingrediente

  • 2 tulpini praz
  • o ceapa alba
  • un cartof
  • 600 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita zahar
  • 300 ml lapte
  • 120 g branza feta Olympus
  • jumatate legatura marar
  • sare
  • Curatam, taiem cartoful si il punem la fiert in cei 600 ml apa. Curatam si taiem ceapa si prazul apoi le punem la calit in putin ulei (este bine sa taiem prazul pe lungime si abia apoi sa il spalam, pentru ca e posibil sa fie pamant intre foile lui si acesta nu s-ar duce cu o spalare la suprafata).
  • Dupa ce s-au inmuiat le punem la fiert cu cartoful, sare si lingurita de zahar. Le lasam sa fiarba pe foc mic 30 de minute.
  • Pasam legumele impreuna cu lichidul ramas de la fiert folosind un blender. Adaugam laptele si mararul tocat marunt, mai adaugam sare dupa gust si incalzim supa fara sa o mai fierbem.
  • Servim supa cu feta maruntita – o duce la un alt nivel, deci nu sariti peste ea 😉 .
  • Supa crema de praz

Posteaza un comentariu