Melci sarati din foietaj | Gatitul e libertate!

Melci sarati din foietaj

Aveti musafiri si vreti sa faceti ceva bun si rapid de rontait? Cu siguranta aperitivul de mai jos nu o sa va dea batai de cap si va fi apreciat de toti.

Ingrediente
– o bucata aluat de foietaj (400-500 g), cumparat sau facut de voi – trebuie sa fie dezghetat, deci luati si asta in calcul
– 150-200g cascaval (simplu sau afumat)
– 150g carne afumata (muschi, bacon, piept de pui,…) sau sunca
– 3-4 linguri ketchup
– oregano uscat

melci sarati foietaj - ingrediente

In primul rand aprindem cuptorul si il potrivim la aprox 210 grade.

Se desface usor foietajul, pastrandu-l pe folia de plastic, pentru ca ne va ajuta la rulat. Punem ketchup, il intindem cat de cat egal peste tot.  Punem cascavalul ras, apoi carnea taiata destul de marunt, lasand o margine goala. Presaram oregano cat ne place (mie imi place sa pun destul de mult, sa se simta).

melci sarati foietaj - asezare ingrediente

Din partea opusa marginii libere, incepem sa rulam, ajutandu-ne de folie dar fara sa o rulam si pe ea 🙂

melci sarati foietaj - rulam

Taiem felii groase cam de 1,5 -2  cm.

melci sarati foietaj - taiem

Intr-o tava intinsa punem hartie de copt, apoi asezam melcii, lasand spatiu intre ei pentru ca se vor umfla la cuptor. Nu va stresati cu forma lor – la cuptor se vor rotunji. Daca ingredientele folosite nu sunt prea sarate, acum e momentul sa presarati putina sare (nu uitati ca foietajul nu este nici dulce nici sarat, umplutura ii da gustul)

melci sarati foietaj - in tava

La cuptor ii tinem cam 15-20 de minute ( va recomand sa ii mai verificati, sa ii incercati si sa ii faceti exact cat de bronzati va plac!).

melci sarati foietaj - copti

Asa arata bronzatii mei in drum spre masa:

melci sarati foietaj - in farfurie

Si un prim plan, poate va convinge sa fugiti la treaba:

melci sarati foietaj - detaliu

Cateva observatii
– ca orice produse cu foietaj, melcii acestia sunt buni calzi. Puteti sa ii pregatiti din timp, sa ii lasati la frigider si sa ii coaceti cand vin musafirii. Daca vreti sa ii reincalziti va recomand sa folositi cuptorul normal, nu cel cu microunde, pentru ca acesta din urma ii inmoaie.
– puteti pune in ei orice va place: masline, ciuperci, ceapa, ton bine scurs…
– incercati sa folositi ketchup mai de calitate (eu folosesc heinz, hellmans) sau sos de rosii facut in casa
– din 400 grame foietaj mie imi iese o tava plina. Daca vreti sa faceti mai multi melci va recomand sa luati pachet cu 2 bucati de foietaj in loc de o bucata mare de 800 de grame, pentru ca aceasta se dezgheata greu.

Comentarii (10)

Exact ce cautam.am mancat la un babyshower.ff buni.erau reci dar or fost ff buni.dupa masa ma pun pe treaba,eu o sa-i fac doar cu ketchup si mozzarela

Par a fi foarte simplu si rapid de facut. As incerca totusi cu ciuperci in loc de sunca. Dupa ce se racesc mai sunt ok ? Sau se pot incalzi ?

Sigur ca poti folosi ciuperci, iti recomand insa sa le tragi la tigaie inainte (cu sau fara unt) pentru a scapa de apa in exces pe care o au si care ar afecta aluatul.
Sunt ok si dupa ce se racesc, dar le poti incalzi foarte bine si usor la cuptor normal. La microunde nu iti recomand pentru ca aluatul devine moale.

Melcii mei sunt in cuptor…citind comentariile de mai sus, sper sa imi iasa:)
Multumesc Irina pentru reteta…sa aveti o primavara MINUNATA!

Multumim mult pentru urare! Cu soarele de azi, chiar am inceput sa simtim ca primavara se apropie.
Cum au iesit melcii? Sper ca bine si ca v-au placut…

Cei din prima foaie au iesit mai mari…apoi m-am specializat si reteta a ‘prins’ la public:), desi i-am mancat reci. Se fac usor, sunt aspectosi si destul de ieftini.

Mmmm, ce bun! Am tot făcut aceasă rețetă în ultima vreme și vreau data viitoare să încerc și cu ciuperci. Dacă e vorba de ceva ușor de făcut mă bag și eu! iar la rețeta asta chiar nu ai ce greși! 🙂

Ma bucur foarte mult ca iti place si ca repeti reteta asta! Daca reusim sa o raspandim, poate dau faliment patiseriile 😛
Ciupercile cred ca e cel mai bine sa le calesti, ca sa scapi de apa aia multa din ele. Altfel sunt sanse maricele sa iasa melcii cam moi. Sa ma anunti cum ti-au iesit! 🙂

Realizat…..delicios…..Mersi pentru reteta,astept cu nerabdare si altele.

Ah, ce fain ca i-ai incercat! Promit sa ma misc mai repede cu urmatoarele retete, acum ca are cine sa le testeze.

Posteaza un comentariu