Oua de prepelita cu icre de somon si pastrav | Gatitul e libertate!

Oua de prepelita cu icre de pastrav si somon

O reteta nu prea grea dar foarte migaloasa… cu toate astea cred ca merita incercata.

Ingrediente
oua de prepelita (eu am avut 24 de bucati)
o lamaie
o legatura de marar
aprox 4 linguri ulei
sos de soia
2 lingurite ulei de susan
icre de pastrav si/sau somon

oua de prepelita umplute - ingrediente

Reteta asta incepe intr-o zi in care am fost la pescuit si din 5 kg de pastrav am scos un borcan de 400 g de icre :). Le-am pus la pastrare cu sare din belsug si acum sunt excelente.

Dar sa incepem cu prepararea:

Se fierb ouale de prepelita si se curata cu multa grija sa ramana albusul intact. Cu un cutit cu lama subtire si varful foarte ascutit taiem ouale in 2, in zig-zag.

oua de prepelita umplute - se taie

Scoatem galbenusurile si le amestecam cu ulei si zeama de lamaie din belsug (pentru ca icrele sunt sarate).

oua de prepelita umplute - umplutura

Dupa ce s-a format maioneza (nu prea multa), adaugam sos de soia, uleiul de susan si mararul taiat cat mai marunt. Punem compozitia intr-o punga noua si ii taiem putin din varf . Umplem jumatatile de albus (pe cele care nu stau un “picioare” le taiem un pic jos).

oua de prepelita umplute - se umplu

oua de prepelita umplute - umplute

Pentru ca la mine s-a inmuiat maioneza din cauza caldurii mainii am facut pauze dese si am tot pus ouale la frigider. Daca aveti o siringa din aia smechera in loc de punga nu cred ca e nevoie sa faceti aceasta operatiune.

In final punem peste maioneza icrele (ca si gust cele de pastrav ne-au placut mai mult insa am pus si de somon pentru efectul de culoare) si aranjam ouale pe farfurii.

oua de prepelita umplute - prezentare1

oua de prepelita umplute - prezentare 2

E un aperitiv gustos si de efect – daca aveti rabdare sa il faceti o sa va impresionati sigur musafirii.

Posteaza un comentariu