Pasta de peste cu avocado | Gatitul e libertate!

Pasta de peste cu avocado

Intr-o seara ma uitam lung la un avocado ce statea frumos de vorba cu o lamaie in bucatarie. Parca nu aveam chef de salata, vroiam ceva cu gust mai intens. Cautand prin frigider am gasit peste afumat si restul a venit de la sine. Am fost atat de incantata de pasta de peste obtinuta fara unt, incat parca descoperisem roata! 😀 Va recomand sa o incercati – e delicioasa, se face foarte usor si nu contine e-uri sau grasimi rele.

Portii: 4 – 6

Timp preparare: 15 minute (sau mai mult daca pestele afumat are multe oase)

Ingrediente

  • un avocado copt (adica putin moale la atingere, cremos dupa ce il taiem)
  • 2 cutii de ton in suc propriu/apa
  • 150 g peste afumat (somon, butterfish sau rechin daca nu aveti rabdare sa scoateti multe oase si aveti bani, macrou, hering, crap… daca aveti buget restrans si vreo 10 minute de cules oase)
  • zeama de la jumatate de lamaie (puteti pune mai mult dupa ce gustati)
  • 3 linguri de ulei de buna calitate (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece, merge si altceva)
  • sare dupa gust (atentie, pestele afumat contine sare, la fel si tonul)
  • o lingurita de boia de ardei iute (doar daca va place)
  • pentru servit – ceapa rosie si nachos sau paine prajita

    pasta de peste cu avocado - ingrediente

  • Taiem avocado pe lungime, apoi rasucim cele 2 jumatati pentru a le separa fara a depune efort. Avocado e musai sa fie bine copt, sa semene cu untul ca textura si daca strangem un cubulet intre degete sa se transforme in pasta. Miezul se scobeste cu o lingurita, nu e musai sa taiati patratele ca mine inainte, eu doar exersam pentru alte retete.
  • pasta de peste cu avocado - taiem avocado

  • Punem intr-un robot tonul scurs bine de apa, pestele afumat (fara oase si piele), avocado, zeama de lamaie si uleiul. Mixam pana obtinem o pasta. Gustam si adaugam sare si zeama de lamaie daca mai este nevoie, boia si piper in functie de cat de iute vrem sa fie pasta.
    Putem pune pasta in jumatatile de coji de avocado sau in castronele. Merge de minune cu ceapa rosie si paine prajita sau nachos. Stiu, eu nu am avut inspiratie pentru prezentare de data asta, ma bazez pe voi sa va iasa mai bine 😉
  • pasta de peste cu avocado - farfurie

    pasta de peste cu avocado - de aproape

    pasta de peste cu avocado - servita cu nachos

Comentarii (4)

Wow! Pe gustul meu! Te anunt cand incerc 😉

Mersi Patricia! Tu probabil ai sursa de peste mult mai buna decat avem noi la Brasov asa ca nu iti va fi deloc greu sa incerci pasta asta de peste 😉

Sora mea a facut reteta asta si se pare ca toata familia a mancat pe nerasuflate, pana si tatal meu care este un pretentios la mancare si nu vrea sa incerce retete noi :), din pacate eu sunt departe de ei asa ca nu am avut norocul sa gust dar cu siguranta voi prepara si eu aceasta reteta.

Super! Ma bucur ca au incercat ceva nou si mai ales ca le-a placut. Astept sa imi spui si parerea ta dupa ce o incerci 😉

Posteaza un comentariu