Placinta rapida cu branza sarata si iaurt | Gatitul e libertate!

Placinta rapida cu branza sarata si iaurt

Uneori criteriul principal in gatit este rapiditatea. Muncim mult, alergam ici si colo, iar acasa frigiderul ne asteapta de-a dreptul indecent de gol. Oboseala ne pune piedica, o baie fierbinte ne cheama… dar si stomacul isi cere dreptul! Si atunci ce facem? Avem o multime de optiuni rapide la indemana, iar acum va mai dau una: o placinta cu telemea si iaurt grecesc!

Portii: 6-8

Timp preparare: 15 minute

Timp coacere: 30 minute

Ingrediente

  • 8-9 foi de placinta (atentie pe lista cui le treceti pentru cumparaturi… eu am primit de vreo 2 ori foietaj in loc de foi de placinta 😛 )
  • 400 g telemea de care va place voua (va propun sa o alternati, sa le testati pe toate: de vaca, de bivolita, de oaie dar si de capra)
  • 200 g iaurt grecesc (eu folosesc de obicei Olympus)
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 3 linguri lapte
  • sare (ajustati cantitatea in functie de cat de sarata e branza)
  • In afara de aceasta baza puteti veni cu orice adaugire dintre cele de mai jos, transformand placinta de fiecare data:
  • o legatura marar
  • o lingura seminte chimen
  • o legatura ceapa verde
  • 200 g ciuperci calite
  • rosii uscate, maruntite
  • Spuneam ca suntem pe fuga… Buun! Pai, in primul rand aprindem cuptorul si il setam la 200 de grade. Punem untul la topit la foc mic impreuna cu cele 3 linguri de lapte si un praf de sare.
  • Intre timp batem ouale impreuna cu iaurtul. Eu am adaugat si seminte de chimen usor zdrobite de data asta. Dupa ce s-a topit untul ungem tava (a mea are cam 20/40 cm), folosind o pensula. Punem prima foaie de placinta, o ungem cu unt, punem a doua foaie, ungem din nou si tot asa pana cand am pus 5 foi.
  • Sfaramam telemeaua (sau o radem) si o imprastiem uniform peste foi. Turnam din compozitia de iaurt cu oua, pastrand cam o treime pentru mai tarziu.
  • Punem restul de foi de placinta, avand grija sa le ungem cu unt topit. Peste ultima foaie nu mai dam cu unt, ci turnam iaurtul cu ou pastrat. Il intindem cu grija si presaram putina sare deasupra. Daca vreti puteti pune si oregano, seminte de mac sau susan – nu exista limite, gatim cu sufletul si cu ce ingrediente ne plac noua!
  • Bagam placinta la cuptor pentru 25-30 de minute, timp in care ne relaxam sau ne ocupam de diverse alte treburi.
  • Cand arata asa e gata!
  • Placinta rapida cu telemea si iaurt grecesc

  • Se mananca simpla sau cu o salata delicioasa de rosii.
  • Placinta rapida cu telemea si iaurt grecesc

Posteaza un comentariu