Salata de ton in portocala | Gatitul e libertate!

Salata de ton in portocala

In cele ce urmeaza va prezint o reteta mai simpla dar foarte buna:

Ingrediente:
– o conserva de ton maruntit (eu folosesc in ulei)
– o conserva mica de porumb
– o ceapa rosie
– ulei
– un ou
– o portocala (pe restul nu le-am mai folosit – ma razgandesc des cand gatesc 😛 )
– jumatate de lamaie (asta era inca la machiaj cand am facut poza 😀 )
– un strop de sare, unul de piper

salata de ton - ingrediente

Fierbem oul tare, il curatam si scoatem galbenusul. Dupa ce se raceste facem din el, ulei si zeama de lamaie cam 2-3 linguri de maioneza (in functie de cata vrea fiecare). Peste pasul asta puteti sari folosind maioneza din magazine, dar aveti grija la ce contine.
Taiem un capacel in portocala cat sa putem sa o scobim in interior. Taiem 5 fasiute pana aproape de capatul de jos al portocalei. Indoim fasiutele ca sa formeze niste petale.

salata de ton - aranjam portocala

Amestecam tonul cu porumbul si maioneza.

salata de ton - amestecam ingredientele

Curatam si taiem ceapa in cuburi mici. Se adauga cu putin inainte de a servi salata, ca sa nu isi schimbe gustul.

salata de ton - taiem ceapa

Dupa ce adaugam ceapa umplem portocala. Putem servi doar portocale umplute (putem folosi si lamai) sau putem aranja cam asa :

salata de ton - prezentare in portocala

Share on Twitter

Posteaza un comentariu