Bostan umplut
Un experiment reusit, cu un parfum aparte – acesta este bostanul umplut cu diverse 🙂
Ingrediente
un bostan maricel, preferabil din cel deschis la culoare, care sa isi pastreze forma la copt
2 cepe maricele
un morcov
un ardei gras rosu
o telina
500 g ciuperci
800 g carne de porc tocata
o mana buna de orez
o legatura de marar si una de patrunjel
300g cas afumat
ulei
un pahar vin alb sec
sare, piper, cimbru, maghiran, boia dulce si iute – toate dupa gust, insa nu va zgarciti
Curatam si taiem ceapa si o punem la calit in ulei pe foc micut
Curatam si morcovul si telina, le radem si le punem la calit peste ceapa (atentie la ele sa nu le ardeti)
Taiem un capac in bostan, ii scoatem semintele si il mai scobim un pic.
O mana din miezul scobit, orezul si putina apa se adauga peste legumele puse la calit. Nu vrem sa se fiarba orezul, asa ca le lasam doar inca vreo 2-3 minute pe foc.
Intr-o tigaie separata punem la calit ardeiul taiat cubulete
Apoi adaugam carnea si calim pana isi schimba toata culoarea.
Punem vinul peste carne si lasam pe foc pana scade lichidul.
Adaugam carnea peste legumele cu orez. Calim si ciupercile pana le scade apa si le lasam separat.
Peste carnea cu legume adaugam verdeata taiata si condimentele.
Ungem bostanul pe afara cu ulei. Il umplem cu straturi de carne, ciuperci, cas afumat…
Mai lasam minim 3 degete pana sus. Minim 3 degete, preferabil mai mult, pentru ca daca aveti bostan ca al meu se va inmuia. Nu adaugati lichid la fiert, nu e nevoie.
Dupa vreo 2 ore si jumatate la cuptor (daca rezista bostanul cu bine puteti sa il lasati si 3 ore), la 210 grade.
Merge foarte bine cu paste si un sos usor de rosii.
Intr-o zi o sa incerc si eu reteta asta 🙂 poate chiar maine,
sper sa imi iasa.
daca am fost atent la reteta ca si la numele site-ului …atunci va fi o catastrofa totala …..am sa ma repet insa de aceasta data sper sa scriu corect … multumesc pt reteta IRIA …..!
Cu placere Alex 🙂 Sper sa iti iasa reteta daca o vei incerca.
Cred ca este un deliciu….acum cand sotia mea nu este acasa dau si eu ,,iama,, pe net in cautare de retete….cred ca e reteta perfecta pentru seara de HALLOWEEN ….merci mult Irina !
Am incercat aceasta receta, super de tot! Doar ca putin am stricat forma bostanului cind l-am trecut de pe tava pe platou…trebuie lasat putin sa se raceasca ca sa nu isi strice forma
E excelent ca ai incercat reteta asta, desi e ceva mai complicata. Dovleacul este mai sensibil decat pare, insa rabdarea si atentia sunt rasplatite zic eu la final.
Excelenta reteta! Ne-am lins degetele 🙂
Ma bucur – inseamna ca o sa o repetati 😉