Bostan umplut | Gatitul e libertate!

Bostan umplut

Un experiment reusit, cu un parfum aparte – acesta este bostanul umplut cu diverse 🙂

Ingrediente
un bostan maricel, preferabil din cel deschis la culoare, care sa isi pastreze forma la copt
2 cepe maricele
un morcov
un ardei gras rosu
o telina
500 g ciuperci
800 g carne de porc tocata
o mana buna de orez
o legatura de marar si una de patrunjel
300g cas afumat
ulei
un pahar vin alb sec
sare, piper, cimbru, maghiran, boia dulce si iute – toate dupa gust, insa nu va zgarciti

bostan umplut - ingrediente

Curatam si taiem ceapa si o punem la calit in ulei pe foc micut

bostan umplut - ceapa

Curatam si morcovul si telina, le radem si le punem la calit peste ceapa (atentie la ele sa nu le ardeti)
bostan umplut - legume

Taiem un capac in bostan, ii scoatem semintele si il mai scobim un pic.

bostan umplut - scobit

O mana din miezul scobit, orezul si putina apa se adauga peste legumele puse la calit. Nu vrem sa se fiarba orezul, asa ca le lasam doar inca vreo 2-3 minute pe foc.

bostan umplut - cu orez

Intr-o tigaie separata punem la calit ardeiul taiat cubulete

bostan umplut - ardei

Apoi adaugam carnea si calim pana isi schimba toata culoarea.

bostan umplut - carne

Punem vinul peste carne si lasam pe foc pana scade lichidul.
Adaugam carnea peste legumele cu orez. Calim si ciupercile pana le scade apa si le lasam separat.

bostan umplut - ciuperci

Peste carnea cu legume adaugam verdeata taiata si condimentele.

bostan umplut - verdeata

Ungem bostanul pe afara cu ulei. Il umplem cu straturi de carne, ciuperci, cas afumat…

bostan umplut - straturi cas

Mai lasam minim 3 degete pana sus. Minim 3 degete, preferabil mai mult, pentru ca daca aveti bostan ca al meu se va inmuia. Nu adaugati lichid la fiert, nu e nevoie.

bostan umplut - inainte cuptor

Dupa vreo 2 ore si jumatate la cuptor (daca rezista bostanul cu bine puteti sa il lasati si 3 ore), la 210 grade.

bostan umplut - copt

Merge foarte bine cu paste si un sos usor de rosii.

bostan umplut - prezentare

Comentarii (8)

Intr-o zi o sa incerc si eu reteta asta 🙂 poate chiar maine,
sper sa imi iasa.

daca am fost atent la reteta ca si la numele site-ului …atunci va fi o catastrofa totala …..am sa ma repet insa de aceasta data sper sa scriu corect … multumesc pt reteta IRIA …..!

Cu placere Alex 🙂 Sper sa iti iasa reteta daca o vei incerca.

Cred ca este un deliciu….acum cand sotia mea nu este acasa dau si eu ,,iama,, pe net in cautare de retete….cred ca e reteta perfecta pentru seara de HALLOWEEN ….merci mult Irina !

Am incercat aceasta receta, super de tot! Doar ca putin am stricat forma bostanului cind l-am trecut de pe tava pe platou…trebuie lasat putin sa se raceasca ca sa nu isi strice forma

E excelent ca ai incercat reteta asta, desi e ceva mai complicata. Dovleacul este mai sensibil decat pare, insa rabdarea si atentia sunt rasplatite zic eu la final.

Excelenta reteta! Ne-am lins degetele 🙂

Ma bucur – inseamna ca o sa o repetati 😉

Posteaza un comentariu