Omleta cu flori de dovlecel | Gatitul e libertate!

Omleta cu flori de dovlecel

omleta cu petale de galbenele si flori de limba mieluluiPentru mine dimineata perfecta incepe cu o plimbare prin gradina in timp ce soarele se ridica lenes si imi dezvaluie culorile minunate ale florilor. Vrabiile se joaca prinzand gaze si ciripesc tare, laudandu-se. Luna, pisica mea, pandeste orice miscare in cautarea aventurilor de vanatoare. Ma urmeaza printre straturile de legume si urmareste cate un fluture. Eu verific plantutele, mai leg o rosie, mai curat o frunza uscata, ma minunez de roadele ce cresc sub ochii mei. E minunat sa vezi cum dintr-o samanta mititica creste o planta zdravana ce apoi imi va bucura papilele cu arome grozave.
La un moment dat stomacul ma trezeste din visare – ar cam fi timpul pentru micul dejun! Supremul rasfat al diminetii mele trebuie musai sa contina oua, iar plimbarea prin gradina imi aduce companionii perfecti. O omleta stie oricine sa faca, eu vreau acum doar sa va dau o idee pentru niste gusturi noi.

Ingrediente

  • 2 oua cat mai de calitate
  • o ceapa verde
  • cateva flori de dovlecel/dovleac/zucchini
  • un fenicul mic sau jumatate din unul normal
  • 2 linguri crema de branza
  • o lingura ulei
  • sare
  • optional – petale de galbenele, flori de “limba mielului” (trebuie sa fie flori nestropite cu chimicale, deci nu folositi din cele cumparate din florarii)
  • Taiem ceapa si feniculul. Florile de dovlecel le taiem in doua, pe lungime.
  • omleta - ceapa verde, flori de dovlecel si fenicul

  • Calim ceapa si feniculul in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam florile si mai lasam totul pe foc un minut.
  • omleta - ceapa calita cu fenicul si flori de zucchini

  • Intre timp batem bine ouale cu un praf de sare. Le turnam peste legume si in primele 30 de secunde amestecam usor cu o spatula, apoi lasam sa se inchege. Dupa vreo 2 minute impaturim omleta in 2 si punem deasupra crema de branza din loc in loc. Punem un capac si mai lasam 2 minute la foc mic.
  • Deasupra am pus frunzulite de fenicul (seamana foarte tare cu mararul, stiu 🙂 )
  • omleta - ceapa calita cu fenicul si flori de zucchini

  • Pentru un plus de culoare si veselie am adaugat petale de galbenele si floricele de limba mielului (sunt comestibile si unele si celelalte). Mai trebuie sa va spun cu ce placere am savurat micul dejun? 😀
  • omleta cu flori comestibile

    omleta cu flori comestibile (zucchini, galbenele, limba mielului)

Comentarii (2)

Sugestie demna de pus in practica la prima vizita la tara. Doar acolo gasesc tot ce trebuie. Si bio.

Tot pentru acele momente merge si reteta de Flori de dovlecel umplute cu branza 🙂

Posteaza un comentariu