Omleta impaturita | Gatitul e libertate!

Omleta impaturita

Am copilarit o buna bucata de timp la bunici, intr-un loc care atunci mi se parea aproape de paradis. Timpul a trecut, bunicii si casuta lor mai exista doar in sufletul meu, insa amintirile si placerile de atunci sunt cu mine mereu. Una dintre marile mele placeri culinare este omleta, pentru ca omleta cum facea bunica nu mai facea nimeni 🙂 Acum, de cate ori mananc asa ceva, in afara de arome sunt inundata si de amintiri frumoase. Amintirile nu vi le pot transmite, insa iata o reteta simpla de omleta …

Portii: 1

Timp preparare: 10 minute

Timp coacere: 5 minute

Ingrediente

  • 2 oua
  • cam 30 de grame de carnaciori, eu prefer unii mai uscati si mai aromati
  • 50 de grame de cascaval ras
  • jumatate de rosie taiata felii
  • o tigaie antiaderenta cat mai intinsa (asta nu se mananca :P)
  • pentru servire:
  • jumatate de ardei rosu, masline, cateva fire de “ceapa de tuns” sau arpagic sau cum vreti sa ii mai spuneti 🙂

    omleta impaturita- ingrediente

  • Cel mai complicat este sa spargem ouale, sa adaugam un strop de sare si sa batem bine 🙂
    Punem in tigaie feliile de carnacior pentru un minut, apoi turnam ouale.
  • omleta impaturita-in tigaie

  • Lasam cam 2 minute la foc potrivit, apoi intoarcem ompleta ca pe clatita, folosind o spatula cat mai lata. Imediat dupa ce intoarcem punem pe ea cascavalul si mai lasam cam 30 de secunde.
  • omleta impaturita-punem cascaval

  • Adaugam rosia pe jumatate din omleta…
  • omleta impaturita-adaugam rosia

  • Impaturim si lasam sa alunece usor in farfurie.
  • omleta impaturita-farfurie

    omleta impaturita-closer

  • Ca si variatie, putem taia rosia cubulete, iar la final rulam omleta ca pe o clatita. Pentru look, legam folosind fire de arpagic sau ceapa verde.
  • omleta impaturita-ca o clatita

Posteaza un comentariu