Placinta cu branza si spanac | Gatitul e libertate!

Placinta cu branza si spanac

Multi dintre noi ocolim legumele, recunoasteti 🙂 ? Placinta urmatoare ne ajuta sa mancam spanac si sa ne si placa!

Portii: 4

Timp preparare: 25 minute

Timp total executie: o ora

Ingrediente

  • o bucata aluat de foietaj (400 g)
  • 450-500 g spanac oparit si tocat(congelat sau proaspat)
  • 500g branza telemea(cat mai grasa, preferabil de oi)
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • un ou pentru uns
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper

    placinta cu branza si spanac - ingrediente

  • Lasam aluatul sa se dezghete conform instructiunilor.Taiem ceapa si o punem la calit.
  • placinta cu branza si spanac - calim ceapa

  • Adaugam spanacul, punem capac si lasam cateva minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce a scazut cat de cat zeama, adaugam patrunjelul si usturoiul pisat.
  • placinta cu branza si spanac - adaugam verdeata si usturoiul

  • Lasam sa mai fiarba 5-10 minute. Radem branza sau o taiem cubulete. Dupa ce se dezgheata aluatul il taiem in doua, ungem un vas de jena cu putin ulei si asezam prima bucata de foietaj.
  • placinta cu branza si spanac - prima parte de aluat

  • Amestecam branza cu spanacul, completam cu sare si piper dupa gust (atentie la cat de sarata e branza).
  • placinta cu branza si spanac - amestecam ingredientele pentru umplutura

  • Repartizam compozitia intr-un strat egal
  • placinta cu branza si spanac - in tava

  • Taiem fasii mijlocul foietajului ramas (va dati voi seama din poza cum) si il asezam peste spanac, ca pe un grilaj. Ungem cu ou si presaram niste branza rasa.
  • placinta cu branza si spanac - uns cu ou

  • Punem la cuptorul incins la 210 grade, pentru aproximativ 30 de minute (testam daca este facut aluatul)
  • placinta cu branza si spanac - coapta

  • Asa obtinem o placinta mai sanatoasa decat surorile ei, dar si gustoasa.
  • placinta cu branza si spanac - prezentare

    placinta cu branza si spanac - portie

Posteaza un comentariu