Placinta cu branza si spanac
Multi dintre noi ocolim legumele, recunoasteti 🙂 ? Placinta urmatoare ne ajuta sa mancam spanac si sa ne si placa!
Portii: 4
Timp preparare: 25 minute
Timp total executie: o ora
Ingrediente
- o bucata aluat de foietaj (400 g)
- 450-500 g spanac oparit si tocat(congelat sau proaspat)
- 500g branza telemea(cat mai grasa, preferabil de oi)
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- 3 catei usturoi
- un ou pentru uns
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
- Lasam aluatul sa se dezghete conform instructiunilor.Taiem ceapa si o punem la calit.
- Adaugam spanacul, punem capac si lasam cateva minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce a scazut cat de cat zeama, adaugam patrunjelul si usturoiul pisat.
- Lasam sa mai fiarba 5-10 minute. Radem branza sau o taiem cubulete. Dupa ce se dezgheata aluatul il taiem in doua, ungem un vas de jena cu putin ulei si asezam prima bucata de foietaj.
- Amestecam branza cu spanacul, completam cu sare si piper dupa gust (atentie la cat de sarata e branza).
- Repartizam compozitia intr-un strat egal
- Taiem fasii mijlocul foietajului ramas (va dati voi seama din poza cum) si il asezam peste spanac, ca pe un grilaj. Ungem cu ou si presaram niste branza rasa.
- Punem la cuptorul incins la 210 grade, pentru aproximativ 30 de minute (testam daca este facut aluatul)
- Asa obtinem o placinta mai sanatoasa decat surorile ei, dar si gustoasa.