Rulouri de pui cu paste | Gatitul e libertate!

Rulouri de pui cu paste

Ceva bun, usor de facut, numai bun pentru o masa cu prietenii!

Ingrediente
– piept de pui dezosat, fara piele – eu l-am cumparat gata taiat file
– svaiter sau un cascaval mai tare (recomand svaiterul 😉 )
– castraveti murati
– paste – de obicei folosesc tagliatele sau paste tricolore
– smantana pentru frisca neindulcita
– o lingurita amidon
– 2 linguri otet balsamic
– 2 linguri sos soia
– ierburi de care va plac pentru paste – eu folosesc busuioc proaspat si oregano

rulouri de pui cu paste - ingrediente

Taiem o parte din cascaval bastonase de un deget grosime. Restul il radem. Taiem si castravetii tot bastonase.

rulouri de pui cu paste - castraveti felii

Taiem (daca e nevoie) si batem pieptul de pui, folosind folie de plastic pentru a nu face mizerie si pentru a proteja carnea.

rulouri de pui cu paste - batem puiul

Presaram piper si putina sare daca nu e cascavalul sarat. Punem intr-un capat o felie cascaval si una de castravete.

rulouri de pui cu paste - rulam pieptul de pui

Rulam, urmand a pune rulourile intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.

rulouri de pui cu paste - pieptul rulat

Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia si pensulam bine rulourile. Le putem presara si cu putin oregano.

rulouri de pui cu paste - ungem puiul

Le acoperim cu folie si le bagam la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Intre timp fierbem pastele, le scurgem si punem peste ele cascavalul, smantana, amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece, sare si busuioc taiat.

rulouri de pui cu paste - cum facem pastele

Amestecam si lasam sa dea in clocot – asa am auzit eu la un bucatar (nu mai stiu care), ca atunci cand folosim amidon e bine sa dam preparatul in clocot, ca sa ne cada mai bine la stomac.
Prezentam cam asa:

rulouri de pui cu paste - in farfurie

sau asa:

rulouri de pui cu paste - prezentare

Comentarii (3)

As incerca si eu reteta, pare destul de “light” fiind cu carne de pui si la cuptor. In ultima poza pastele sunt “simple” sau au ceva sos ?

Daca vrei o reteta cat mai light, iti recomand sa folosesti paste integrale. Mie mi se par si bune la gust.
In ultima poza pastele au putin sos, cum am explicat in reteta (cu smantana, cascaval…). Din nou, pentru ceva mai usor, dar la fel de delicios, peste pastele calde si scurse bine de apa poti pune un sos facut din un catel de usturoi pisat, sare, piper, ierburi proaspete sau uscate si iaurt mai gras – eu folosesc de la Napolact, iaurtul din lapte de oaie si bivolita. Combinatia este excelenta! Te astept cu impresii 😉

Posteaza un comentariu