Shaorma cum imi place mie
Uneori mi se face pofta de o shaorma delicioasa insa cand ma gandesc la nebuniile pa care le contine imi cam trece. Acum insa nu mai este cazul, pentru ca mi-am dat seama ca pot sa imi pregatesc acasa shaorma, cu salata din belsug, sos bun de te lingi pe degete si mai ales cu e-uri … lipsa 😀
Portii: 2
Timp pregatire: 20 minute
Timp prajire: 5-7 minute
Ingrediente
- 300 g piept de pui
- 2 lipii mari
- 50 g cascaval
- 150 g iaurt cat mai gras
- o rosie
- jumatate de avocado copt (adica usor moale)
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- jumatate ardei gras rosu sau capia
- jumatate legatura patrunjel
- 2 maini de rucola
- un catel… de usturoi 😛
- o ceapa mica rosie
- un ardei iute sau o lingura sos de chili
- 3 linguri ulei
- o lingurita rasa de condimente speciale(eu am cumparat unele pentru shaorma, contin piper dulce, scortisoara, sumac, cardamom si busuioc) sau ce va place voua + sare si piper
- optional – 2-3 linguri de piure de naut
- Taiem puiul fasii, il condimentam si il amestecam bine cu o lingura de ulei. Il lasam sa stea vreo 15 minute, timp in care ne ocupam de restul de ingrediente.
- Avem nevoie de o salata mai putin apoasa, asa ca va recomand sa nu puneti in ea semintele rosiei – le scoateti asa:
- Taiati marunt rosia, ardeiul, ceapa, patrunjelul, adaugati rucola si scobiti avocado cu o lingura, dupa ce mai intai i-ati crestat pulpa. Daca aveti ardei iute il taiati marunt de tot si il puneti in salata.
- Adaugam zeama de lamaie, sare dupa gust si o lingura de ulei, apoi le zapacim un pic impreuna, sa se imprieteneasca.
- Amestecam iaurtul cu usturoiul zdrobit, o lingura de ulei si sare.
- Incingem o tigaie, punem puiul si in aproximativ 5 minute e gata (trebuie intors de cateva ori).
- Intindem pe lipii piureul de naut (cine vrea si are), punem salata din belsug, puiul fierbinte si cascaval ras.
- Sosul de iaurt vine sa intregeasca opera 🙂
- Impaturim si gata!
- Daca vreti sa mancati mai usor va recomand sa infasurati 3/4 din shaorma in folie de plastic sau aluminiu.
- Uneori imi place sa adaug cubulete de branza in loc de cascaval, sau fasii de vanata bine condimentata si trasa la tigaie. Incercati si voi sa iesiti din tipare si o sa descoperiti multe feluri de mancare mai gustoase decat v-ati asteptat 😉
chiar sint interesante retetele tale. la nepoteii mei le place mult saorma o sa incerc sa le fac si eu chiar maine. as fi tare multumita daca mi-ai trimite niste retete cu mincare pentru copii de 5 si 6 ani ca nu stiu ce sa mai le fac sa le placa. am o nepotica care nu are pofta de mincare desi a luat tot felul de suplimente pentru pofta de mincare. iti multumesc pentru intelegere