Shaorma cum imi place mie | Gatitul e libertate!

Shaorma cum imi place mie

shaorma de pui - cu sosUneori mi se face pofta de o shaorma delicioasa insa cand ma gandesc la nebuniile pa care le contine imi cam trece. Acum insa nu mai este cazul, pentru ca mi-am dat seama ca pot sa imi pregatesc acasa shaorma, cu salata din belsug, sos bun de te lingi pe degete si mai ales cu e-uri … lipsa 😀

Portii: 2

Timp pregatire: 20 minute

Timp prajire: 5-7 minute

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 2 lipii mari
  • 50 g cascaval
  • 150 g iaurt cat mai gras
  • o rosie
  • jumatate de avocado copt (adica usor moale)
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • jumatate ardei gras rosu sau capia
  • jumatate legatura patrunjel
  • 2 maini de rucola
  • un catel… de usturoi 😛
  • o ceapa mica rosie
  • un ardei iute sau o lingura sos de chili
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita rasa de condimente speciale(eu am cumparat unele pentru shaorma, contin piper dulce, scortisoara, sumac, cardamom si busuioc) sau ce va place voua + sare si piper
  • optional – 2-3 linguri de piure de naut

    shaorma de pui - ingrediente

  • Taiem puiul fasii, il condimentam si il amestecam bine cu o lingura de ulei. Il lasam sa stea vreo 15 minute, timp in care ne ocupam de restul de ingrediente.
  • shaorma de pui - fasii carne

  • Avem nevoie de o salata mai putin apoasa, asa ca va recomand sa nu puneti in ea semintele rosiei – le scoateti asa:
  • shaorma de pui - rosie

  • Taiati marunt rosia, ardeiul, ceapa, patrunjelul, adaugati rucola si scobiti avocado cu o lingura, dupa ce mai intai i-ati crestat pulpa. Daca aveti ardei iute il taiati marunt de tot si il puneti in salata.
  • shaorma de pui - salata cu avocado

  • Adaugam zeama de lamaie, sare dupa gust si o lingura de ulei, apoi le zapacim un pic impreuna, sa se imprieteneasca.
  • shaorma de pui - salata

  • Amestecam iaurtul cu usturoiul zdrobit, o lingura de ulei si sare.
  • shaorma de pui - sos de iaurt cu usturoi

  • Incingem o tigaie, punem puiul si in aproximativ 5 minute e gata (trebuie intors de cateva ori).
  • Intindem pe lipii piureul de naut (cine vrea si are), punem salata din belsug, puiul fierbinte si cascaval ras.
  • shaorma de pui - legume, carne, cascaval

  • Sosul de iaurt vine sa intregeasca opera 🙂
  • shaorma de pui - cu sos de iaurt

  • Impaturim si gata!
  • shaorma de pui - impaturita

  • Daca vreti sa mancati mai usor va recomand sa infasurati 3/4 din shaorma in folie de plastic sau aluminiu.
  • Uneori imi place sa adaug cubulete de branza in loc de cascaval, sau fasii de vanata bine condimentata si trasa la tigaie. Incercati si voi sa iesiti din tipare si o sa descoperiti multe feluri de mancare mai gustoase decat v-ati asteptat 😉

Comentarii (1)

chiar sint interesante retetele tale. la nepoteii mei le place mult saorma o sa incerc sa le fac si eu chiar maine. as fi tare multumita daca mi-ai trimite niste retete cu mincare pentru copii de 5 si 6 ani ca nu stiu ce sa mai le fac sa le placa. am o nepotica care nu are pofta de mincare desi a luat tot felul de suplimente pentru pofta de mincare. iti multumesc pentru intelegere

Posteaza un comentariu