Muschiulet de porc cu struguri si migdale | Gatitul e libertate!

Muschiulet de porc cu struguri si migdale

Weekendul trecut am dormit intr-un butoi… de vin… transformat intr-un fel de casuta de camping 🙂 Asta se intampla la Pietroasele, judetul Buzau, localitate renumita pentru productia de struguri si de vin. Am mancat acolo o tocana de iepure cu struguri, si pentru ca mi s-a parut interesanta m-am gandit sa o adaptez. Reteta originala nu o stiu, insa mi-a placut mult ce mi-a iesit asa ca va povestesc si voua.

Portii: 4

Timp preparare: 30 minute

Timp total pregatire: 40 minute

Ingrediente

  • 6-700 g muschiulet de porc (aproximativ o bucata)
  • 250 g struguri albi
  • 100 g migdale crude
  • 100 ml vin alb sec (eu am folosit Feteasca Regala adusa de la Pietroasele 🙂 )
  • 150 ml supa de legume (eu am obtinut-o din apa plus Mirodenia de la Fuchs)
  • 2 linguri ulei
  • o lingura de faina sau o lingurita amidon daca vreti sosul mai gros
  • sare si piper (+zahar daca este nevoie)

    muschiulet de porc cu struguri si migdale - ingrediente

  • Puneti migdalele in apa clocotita pentru vreo 30 de secunde. Apoi le scurgeti si prin apasare usoara le scoateti pielita (e mai usor decat pare 😉 )
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - curatam migdalele

  • Taiati carnea cat este nevoie pentru a incapea in tigaie, apoi dati-o cu ulei si condimentati-o cu sare si piper din belsug.
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - condimentam muschiuletul

  • Intr-o tigaie incinsa punem untul.
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - topim unt

  • Apoi punem repede carnea. Dam focul mai incet si o lasam sa se rumeneasca usor. Apoi o intoarcem pe partea cealalta si ii punem capac ca sa se patrunda. O lasam cam 15 – 20 de minute la foc mic.
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - prajim muschiuletul

  • Spalam bine strugurii, apoi ii taiem in doua si le scoatem samburii. Cand carnea este gata, o scoatem pe o farfurie si o acoperim cu folie pentru a sta calda. Adaugam in tigaie vinul, supa, sare (verificati cata trebuie pentru ca si supa este sarata) si piper. Piperul se potriveste bine zic eu, asa ca nu va sfiiti sa il adaugati din belsug. Adaugati si strugurii si migdalele si lasati sa fiarba vreo 7-8 minute.
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - se face sosul

  • Apoi adaugam amidonul dizolvat in o lingura de apa rece si mai fierbem vreo 2 minute, tot amestecand. Gustam si in functie de nevoie mai adaugam condimente sau niste zahar (eu am pus o lingurita de zahar). Taiem carnea felii si o adaugam peste sos, sa se obisnuiasca un pic cu aromele.
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - se amesteca toate in tigaie

  • Intre timp eu am facut si niste orez basmati, cu dovlecel ras (si stors) si ardei capia – pentru culoare in primul rand. Mi s-a parut mie ca s-ar potrivi bine, dar puteti folosi si alta garnitura care nu are gust prea intens. Sper sa incercati si voi aceasta fripturica si mai ales sa va placa. Vedeti ca acum e sezonul strugurilor, fugiti la piata 😉
  • muschiulet de porc cu struguri si migdale - portie

    muschiulet de porc cu struguri si migdale - prim plan

Comentarii (3)

un muschiulet de porc, fraged si aromatizat(cu aroma de struguri si migdale)…suna bine, arata bine si se poate realiza repede…ce gustos!!!

Excelent arata!Felicitari!

Multumesc! Este destul de usor de facut si ne-a placut mult combinatia.

Posteaza un comentariu