Muschiulet de vita cu sos de branza | Gatitul e libertate!

Muschi de vita cu sos de branza

Acesta este unul din felurile mele preferate de mancare, si pentru ca rar se intampla sa fiu multumita de modul de preparare de la restaurant, mi-l pregatesc acasa.

Ingrediente (pentru 2 portii)
– 400 g muschi de vita sau vitel
– 100 g branza cu mucegai albastru (eu folosesc Bucegi sau Bavaria Blue, cea din urma fiind excelenta si separat, dar mai scumpa)
– o lingurita amidon
– 70 ml frisca lichida neindulcita
– 2 linguri sos Worcester
– 2 frunze busuioc proaspat sau o lingurita rasa uscat
– 2 morcovi
– 2 cartofi
– un dovlecel

muschi de vita cu sos de branza - ingrediente

Pentru ca dureaza mai mult pana se fac, am taiat cartofii si morcovii si i-am pus la facut, la aburi.

muschi de vita cu sos de branza - cartofi si morcovi la aburi

Se fasoneaza muschiul (asta insemnand ca se scot cu un cutit bine ascutit toate zonele de piele albe). Sa nu va speriati si sa nu sariti peste etapa asta, pentru ca pielea aceea este tare si strica preparatul final. Se face usor, numai sa aveti putintica rabdare.

muschi de vita cu sos de branza - fasonam

Taiem muschiul in bucati cam de 2 degete grosime. Eu am grupat apoi mai multe bucatele pentru ca muschiul meu era de vitel (aici este avantajul muschiului de vita – se obtin felii mai mari si mai frumoase din el)

muschi de vita cu sos de branza - felii

Daca vreti, bucatile grupate le puteti lega cu sfoara de bucatarie. Punem pe ele sosul Worcester si atat (imi place sa completez cu sare dupa ce s-a facut carnea in cazul de fata)

muschi de vita cu sos de branza - grupat, legat

Punem dovleceii la prajit intr-o tigaie in care am stropit doar cu ulei.

muschi de vita cu sos de branza - dovlecei

Incingem bine-bine o tigaie si apoi punem carnea in ea. Incercati sa nu o invartiti de multe ori – cam 4 minute pe o parte si 3 pe partea cealalta sunt de ajuns pentru mine (imi place mai in sange pentru ca e mai suculenta :D). Acum, fiecare o lasa cat ii place. Ideea ar fi ca daca o apasati usor cu degetul veti observa ca o carne in sange e mai moale decat una facuta bine. Oricum, incercati in mai multe feluri pana va lamuriti cum va place.
Intr-un alt vas punem branza si frisca si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece.

muschi de vita cu sos de branza - topim branza

Amestecam bine, sa se topeasca branza. Nu o lasati nesupravegheata ca se lipeste. La final adaugam busuiocul taiat maruntel.

muschi de vita cu sos de branza - adaug busuioc

In functie de cat de sarata e branza si deci sosul facut cu ea, mai punem sau nu sare pe carne si pe legume.
Asezam cum ne place in farfurie carnea si legumele.

muschi de vita cu sos de branza - se odihneste in farfurie

Apoi punem sosul peste carne si mancam cu maaare pofta.

muschi de vita cu sos de branza - prezentare

muschi de vita cu sos de branza - detaliu

Comentarii (4)

Cu alte cuvinte…ce program are restaurantul “IriA”? ca ne deplasam si la sediu 🙂

Da, dragilor, din asta nu am adus si nici nu aduc pentru ca se serveste doar proaspat gatit la restaurantul “IriA” din sufrageria mea 😛

Asa e! Muschiulet de vita din asta n-ai adus! :)) si arata asa binee 😛 imi fac si eu azi, sa vedem ce iese!

Nu imi amintesc cand ne-ai adus astea sa le mancam la serviciu…

Posteaza un comentariu