Muschiulet in crusta de migdale, umplut cu branza de capra | Gatitul e libertate!

Muschiulet de porc in crusta de migdale umplut cu branza de capra

muschiulet umplut cu branzaMuschiuletul este in general partea mea preferata din tot animalul pe nume porc. Spun “in general” pentru ca nu pun la socoteala Craciunul cu specialitatile lui grozave 🙂 Muschiuletul este bun intreg, este bun bucati subtirele, este bun impletit sau umplut, merge de minune prajit, dar si la gratar sau la cuptor. Imi place tocmai pentru ca este atat de versatil, pentru ca este usurel si pentru ca daca il tratezi bine te rasplateste cu fragezimea lui. Si atunci, cu ce sa il insotesti mai bine daca nu cu o branza cremoasa, cu ce sa il invelesti daca nu cu o crusta de migdale si ierburi aromate? Muschiuletul merita tot ce e mai bun, pentru ca apoi sa ne dea inapoi ce e mai bun! Sa trecem la treaba deci!

Portii: 2

Timp pregatire: 40 minute

Timp gatire: 35-40 minute

Ingrediente

  • un muschiulet de porc, mai ubtirel
  • 150 g branza de capra (daca o amestecati cu ceva verdeturi bine, daca nu, tot bine e 🙂 )
  • 2 linguri migdale – cel mai bine merg fulgii de migdale, dar le puteti folosi cu succes si pe cele intregi
  • o lingurita piper
  • o lingura unt moale
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 5 frunze menta
  • o lingura ulei
  • sfoara de bucatarie
  • * Pentru piureul de mazare:
  • 100 g mazare proaspata sau congelata
  • 10-14 frunze de menta
  • 4-5 linguri smantana dulce pentru gatit
  • o lingurita zeama de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • o lingura ulei de susan sau de masline
  • * Pentru piureul de cartofi:
  • 3 cartofi albi
  • o lingura cu varf bacon taiat cubulete cat mai mici
  • smantana dulce pentru gatit – dupa cat cer cartofii
  • o lingura migdale
  • o lingura rasa zahar brun
  • In plus mai avem nevoie de sare dupa gust si rosii cherry pentru ornat.

    muschiulet umplut cu branza - ingrediente

  • Spalam muschiuletul, il uscam binisor cu un servet curat, apoi incepem sa il “desfasuram”. Lucram usurel, cu miscari lungi si musai cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa obtinem cam asa ceva:
  • muschiulet umplut cu branza - desfasurat

  • Punem sare si piper proaspat zdrobit, apoi asezam branza fix in mijloc.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Invelim branza cu grija sa nu ramana dezvelita nicaieri, apoi legam cu sfoara de bucatarie, la distanta de aproximativ 3 cm.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Punem o tigaie la incins, masam muschiuletul de porc cu putin ulei si apoi il “perpelim” pe toate partile pentru a inchide “sucurile” inauntru.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Maruntim rozmarinul, menta si cele 2 linguri de migdale. Le amestecam cu untul moale si un varf de lingurita de sare.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Punem muschiuletul de porc intr-un vas termorezistent, cu migdalele deasupra si il bagam in cuptorul incalzit la 200 de grade.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Il tinem la cuptor 20 de minute, dupa care il scoatem si il lasam sa se “odihneasca” 5 minute, apoi ii dam jos sfoara avand grija sa pastram crusta cat mai intreaga.
  • In timp ce muschiuletul de porc e la cuptor pregatim garnitura. Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim sau ii bagam intr-o presa pentru piure. Incercati sa nu folositi mixer pentru ca piureul devine cleios. Dupa ce i-am zdrobit adaugam smantana dulce pana avem consistenta dorita. La final adaugam baconul pe care l-am rumenit un pic la tigaie.
  • Intr-un vas cu apa clocotita sarata punem mazarea si o fierbem intre 5 si 10 minute. O gustam si cand e fiarta o strecuram si o punem intr-un vas cu apa foarte rece. Astfel se opreste fierberea si se pastreaza culoarea frumoasa.
  • Punem mazarea la blender, impreuna cu menta, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si 3 linguri smantana dulce.
  • muschiulet umplut cu branza

  • O transformam in piure si completam cu smantana daca este necesar. La final punem uleiul de susan si sare dupa gust.
  • Pentru migdalele caramelizate punem intr-o tigaie zaharul brun si migdalele maruntite. De indata ce zaharul s-a topit turnam amestecul pe o bucata de hartie de copt. Dupa ce se raceste il maruntim la robot.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Pentru un strop de culoare folosim cate o rosie cherry pentru fiecare portie. Intr-un vas cu apa clocotita punem rosiile crestate in forma de “X” si le lasam aproximativ 30 de secunde. Se scot in apa rece si se trage usor pielea inspre codita, fara sa o rupem.
  • muschiulet umplut cu branza

  • Pentru prezentare am folosit farfurii incalzite, pe care am pus un patrat de piure de mazare. Intr-un colt am pus piureul de cartofi, am presarat migdale caramelizate si peste ele am pus rosia. In alte 2 colturi am asezat 2 bucati de carne, taiate oblic. Gata! E timpul sa ne desfatam!
  • muschiulet umplut cu branza

    muschiulet umplut cu branza

    muschiulet umplut cu branza

Comentarii (2)

Arata bine,dar unde sunt cartofii prajiti?

Langa ceafa de porc de la restaurant 😛

Posteaza un comentariu