Piept de pui umplut cu mozzarella si muschi afumat | Gatitul e libertate!

Piept de pui umplut

Uneori trec 3-4 zile fara sa mananc carne – lucru mare pentru mine avand in vedere cat de mult imi place aceasta. Apoi ma cuprinde o pofta nebuna si iese ceva de genul asta:

Portii: 4

Timp preparare: 20 minute

Timp coacere: 25 minute

Ingrediente

  • 4 felii maricele piept de pui
  • 200-250 g cascaval sau mozzarella gen cascaval
  • 2 felii de muschi file groase cat degetul mic (preferabil afumat natural)
  • 2 catei usturoi
  • o lingura pesto (eu am avut pesto rosu – avea in afara de busuioc si rosii)
  • 4-5 bucati rosii uscate la soare
  • 4 lingurite melasa de rodii (este groasa ca un sirop, dar e mai degraba acrisoara decat dulce)
  • 50 ml vin alb sec
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

    piept de pui umplut - ingrediente

  • Se curata usturoiul, apoi se formeaza o pasta din el, sare, piper si pesto.
  • piept de pui umplut - usturoi, pesto

  • Se bate pieptul de pui – se pune o bucata de folie de plastic peste el cand il batem pentru a se sfasia mai putin si ca sa nu sara bucatele peste tot. Se unge apoi cu pasta obtinuta.
  • piept de pui umplut - ungem carnea

  • Muschiul file se trage la tigaie 2-3 minute, doar cat sa se patrunda un pic. Se taie apoi in bastonase. Taiem la fel si mozzarella, pastrand o parte din ea pentru ras deasupra carnii. Se aseaza peste fiecare felie de pui cate 2 felii de branza si 2 de muschi.
  • piept de pui umplut - mozarella si muschi file

  • Se ruleaza, se fixeaza cu o scobitoare, se ung cu ulei si se pun intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a se rumeni un pic pe fiecare parte. Intre timp incingem cuptorul la 200 de grade si pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu o lingurita de ulei. Taiem rosiile uscate in cubulete si radem mozzarella. Le asezam peste rulouri…
  • piept de pui umplut - in tava

  • Presaram putin oregano, turnam vinul pe langa pui si bagam vasul la cuptor pentru 20-maxim 30 de minute. Tineti cont ca pieptul de pui este subtire si a fost deja tras usor la tigaie.
  • piept de pui umplut - cu topping de rosii uscate si cascaval

  • Langa rulouri am facut niste cartofi fierti si trasi la tigaie cu ceapa caramelizata (ceapa, ulei, o lingurita de zahar brun). Ca sa ne rasfatam de-a dreptul am facut si cate o frigaruie cu creveti. Peste pui si peste creveti am picurat cam o lingurita de melasa de rodii. Toata combinatia de gusturi a fost excelenta! Cine nu ma crede e musai sa incerce 🙂
  • piept de pui umplut - prezentare

Posteaza un comentariu