Piept de pui umplut
Uneori trec 3-4 zile fara sa mananc carne – lucru mare pentru mine avand in vedere cat de mult imi place aceasta. Apoi ma cuprinde o pofta nebuna si iese ceva de genul asta:
Portii: 4
Timp preparare: 20 minute
Timp coacere: 25 minute
Ingrediente
- 4 felii maricele piept de pui
- 200-250 g cascaval sau mozzarella gen cascaval
- 2 felii de muschi file groase cat degetul mic (preferabil afumat natural)
- 2 catei usturoi
- o lingura pesto (eu am avut pesto rosu – avea in afara de busuioc si rosii)
- 4-5 bucati rosii uscate la soare
- 4 lingurite melasa de rodii (este groasa ca un sirop, dar e mai degraba acrisoara decat dulce)
- 50 ml vin alb sec
- sare, piper
- 2 linguri ulei
- Se curata usturoiul, apoi se formeaza o pasta din el, sare, piper si pesto.
- Se bate pieptul de pui – se pune o bucata de folie de plastic peste el cand il batem pentru a se sfasia mai putin si ca sa nu sara bucatele peste tot. Se unge apoi cu pasta obtinuta.
- Muschiul file se trage la tigaie 2-3 minute, doar cat sa se patrunda un pic. Se taie apoi in bastonase. Taiem la fel si mozzarella, pastrand o parte din ea pentru ras deasupra carnii. Se aseaza peste fiecare felie de pui cate 2 felii de branza si 2 de muschi.
- Se ruleaza, se fixeaza cu o scobitoare, se ung cu ulei si se pun intr-o tigaie antiaderenta incinsa pentru a se rumeni un pic pe fiecare parte. Intre timp incingem cuptorul la 200 de grade si pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu o lingurita de ulei. Taiem rosiile uscate in cubulete si radem mozzarella. Le asezam peste rulouri…
- Presaram putin oregano, turnam vinul pe langa pui si bagam vasul la cuptor pentru 20-maxim 30 de minute. Tineti cont ca pieptul de pui este subtire si a fost deja tras usor la tigaie.
- Langa rulouri am facut niste cartofi fierti si trasi la tigaie cu ceapa caramelizata (ceapa, ulei, o lingurita de zahar brun). Ca sa ne rasfatam de-a dreptul am facut si cate o frigaruie cu creveti. Peste pui si peste creveti am picurat cam o lingurita de melasa de rodii. Toata combinatia de gusturi a fost excelenta! Cine nu ma crede e musai sa incerce 🙂