Pulpe de rata umplute cu ciuperci | Gatitul e libertate!

Pulpe de rata umplute cu ciuperci

Din cand in cand toti meritam sa ne simtim rasfatati, iar eu incerc sa va ajut cu o idee pentru momentele speciale pe care le organizati.

Portii: 2

Timp preparare: 25 minute

Timp coacere: 40 minute

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata (au avut aproximativ 450 de grame impreuna)
  • 200 g ghebe (eu am folosit congelate – se gasesc la supermarket)
  • 3 bucati rosii uscate
  • sare, piper, un praf de pudra de usturoi
  • 70 ml otet balsamic
  • 2 linguri melasa de rodii (optional)
  • 2-3 lingurite de miere
  • o lingura de ulei

    pulpa de rata umpluta cu ciuperci - ingrediente

  • Am pus ghebele congelate intr-o tigaie cu o lingura de ulei, am pus sare, piper si usturoiul pe ele si le-am lasat pe foc mic vreo 10 minute, pana s-au decongelat si s-a evaporat apa formata. Intre timp am scurs rosiile de ulei si le-am taiat maruntel.
    Punem pulpele cu pielea in jos pe un fund si taiem de-a lungul primului os si apoi in jurul lui ca sa il scoatem.
  • pulpa de rata umpluta cu ciuperci - dezosam partial

  • Pornind de la aceasta taietura mai taiem in dreapta si stanga apoi in pulpa mica, pentru a avea loc de umplutura. Amestecam ciupercile cu rosiile taiate si umplem pulpele.
  • pulpa de rata umpluta cu ciuperci - umplem

  • Acoperim apoi umplutura si o fixam cat mai bine cu niste scobitori de lemn sau metalice.
  • pulpa de rata umpluta cu ciuperci - fixam

  • Incingem o tigaie si punem pulpele la prajit cu partea cu multa piele in jos mai intai. Dupa 3-4 minute le intoarcem pe partea cealalta…
  • pulpa de rata umpluta cu ciuperci - in tigaie

  • … le mai lasam 3 minute si bagam tigaia in cuptorul incins la 190 de grade pentru 40 de minute. Daca aveti tigaie care nu se poate baga la cuptor, transferati pulpele in alt vas termorezistent. Ca sa fiu sigura ca se patrund pulpele, primele 25 de minute le-am tinut acoperite. Asa arata pe spate cand le scoatem din cuptor.
  • pulpa de rata umpluta cu ciuperci - scos de la cuptor

  • Cat timp pulpele au stat la cuptor am pus intr-o craticioara otetul balsamic, mierea, melasa de rodii si un strop de sare. Dupa vreo 4-5 minute de fiert am obtinut un sos mai gros (atentie, cand se raceste devine si mai gros). Va recomand sa incepeti cu mai putina miere, sa gustati si sa completati dupa cum va place – trebuie sa obtineti un sos dulce-acrisor.
    Pentru prezentare am pus pe coltul unui tortulet de legume o lingura de piure de cartofi tare, pe care am sprijinit pulpa, apoi m-am jucat cu reductia aromata de otet balsamic, atat pe farfurie cat si pe carne. Am obtinut un preparat atragator si foarte delicios, numai bun pentru a rasfata oamenii dragi.
  • pulpa de rata umpluta cu ciuperci - prezentare

    pulpa de rata umpluta cu ciuperci - de aproape

Comentarii (6)

Buna Irina! Sunt o mare admiratoare de-a ta in ale gatitului. Ai niste retete geniale, esti minunata…imi place enorm cata pasiune, suflet si atentie depui pentru a le face. Prezentarea..nu am cuvinte, pana la tine orice reteta luata de pe net imi iesea prost, in schimb cu ale tale am mare succes in bucatarie. Am incercat cateva dintre ele pana acum si fara indoiala o sa o fac in continuare. Pentru asta trebuia sa iti multumesc ca ne incanti cu atatea delicatese si sper sa o faci in continuare!

Elena draga, nici nu stii cat de multa bucurie mi-au adus cuvintele tale. Sunt zile in care ma intreb ce rost are sa continui cu micutul meu site, dar uite, pentru tine si cei care mi-au incercat retetele o sa continui, sper cat mai mult. Iti multumesc!

Nu cred ca sunt putini cei care ti-au vizitat site-ul, cred doar ca au fost prea timizi in a scrie cateva randuri. Eu oricum ma consider o norocoasa ca am aflat despre el :)..Am un eveniment mai special luna viitoare si ma gandeam, la felul principal, sa fac delicioasele pulpe de rata..se gasesc in oricare supermarket, ca nu asi vrea sa le sacrific pe cele din gradina mamei :-P..Cu bine!

Daca este asa nu pot decat sa ma bucur 🙂

asa se potriveste ca am 3 zile libere de miine incepind, deci….voi face un”desmat” cu pulpe de rata, tort de legume si “ceva dulce” inca nu m-am hotarit…apoi de luni, fac o pauza de o saptamina…nici nu intru sa citesc retetele ..totul e asa de tentant ca nu ma pot abtine!!!! si doar mi-am propus sa slabesc putin…????(o sa maninc portii cit de mici posibil…)
daca as putea le-as scrie la toate doamnele de virsta mea din Brasov:Puteti sa ma invidiati, pe fata asta grozava, v-am furat-o pt totdeauna…e nora mea…ESTI MINUNATA!!

M-ati lasat fara cuvinte… Multumesc mult si sper sa va placa absolut tot ce incercati dupa o reteta de-a mea!

Posteaza un comentariu