Rulouri de vacuta in oala sub presiune | Gatitul e libertate!

Rulouri de vacuta in oala sub presiune

rulada de vita - de aproapeUneori mi se face pofta de o carnita bunaaa, frageda, care se topeste in gura. Nu tot timpul am la indemana ce imi trebuie pentru un preparat de genul asta, dar si cand reusesc sa ma organizez e ca o sarbatoare! In bucatarie, ca si in viata de zi cu zi, ma bucur de toate momentele si aromele – lucru pe care vi-l doresc si voua. Probabil daca incercati reteta asta nu o sa vi se schimbe viata radical, insa veti avea macar cateva momente de rasfat 🙂

Portii: 4

Timp pregatire: 15-20 minute

Timp fierbere: 20 minute

Ingrediente

  • 600 g pulpa de vita/vitel
  • cateva felii de sunca din pulpa de porc fiarta (eu nu am pus in ziua in care am facut pozele, dar daca aveti, puneti)
  • 1-2 castraveti murati
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri mustar
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml bere
  • 150 ml supa sau apa
  • o lingura amidon
  • 8 cartofi
  • 150 g cascaval sau svaiter
  • o legatura de verdeata (eu am folosit si marar si patrunjel)
  • un ou mic
  • sare, piper, boia, nucsoara
  • sfoara de bucatarie

    rulada de vita - ingrediente

  • Curatam carnea cat mai bine de eventualele pielite si grasimi, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele.
  • rulada de vita - snitele

  • Curatam o ceapa si o taiem cubulete. Taiem castravetele murat pe lungime. Ungem carnea cu mustar, presaram sare, piper si boia. Asezam o felie de sunca (cum spuneam, cand am facut poze nu am avut sunca) si castravetele intr-un capat.
  • rulada de vita - ungem cu mustar

  • Rulam carnea si legam rulourile cu sfoara de bucatarie.
  • rulada de vita - legam

    rulada de vita - legat cu sfoara de bucatarie

  • Punem uleiul in oala sub presiune incinsa si rumenim rulourile pe toate partile.
  • rulada de vita - la perpelit

  • Turnam berea si supa/apa , fixam bine capacul si lasam sa fiarba cam 20 de minute de cand incepe sa scoata aburi.
  • rulada de vita - in oala sub presiune

  • Cand se poate scoate capacul in siguranta scoatem rulourile pe o farfurile si le taiem sfoara.
  • rulada de vita - taiem sfoara

  • Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il punem in oala peste sos.
  • rulada de vita - dizolvam amidon

  • Amestecam si fierbem pana cand sosul se ingroasa. Atentie, intotdeauna cand folositi amidon el trebuie dizolvat doar in lichide reci si apoi trebuie fiert neaparat inainte de a fi consumat. Daca incercati sa il dizolvati direct in sosul cald veti obtine cocoloase, iar daca il mancati nefiert veti obtine dureri de stomac (si nu vrem asa ceva, nu? 😛 )
  • Condimentam sosul cu sare si piper daca mai este nevoie, oprim focul si scufundam rulourile.
  • rulada de vita - sosul ingrosat

  • Puteti servi cu orice garnitura va place, dar o sa va spun ce am preparat eu – un fel de galuste/crochete/bile din cartofi.
  • Am taiat marut si inmuiat cu o lingura de ulei a doua ceapa.
  • rulada de vita - calim ceapa

  • Am fiert cartofii, apoi i-am amestecat cu ceapa, verdeata tocata, oul, cascavalul ras pe razatoarea mare, sare si un strop de nucsoara.
  • rulada de vita - amestec crochete cartofi

  • Cu mana unsa cu ulei am format bile…
  • rulada de vita - formam bile de cartofi

  • Le-am pus intr-o tava neaderenta (puteti folosi si hartie de copt daca vreti) si le-am bagat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
  • rulada de vita - garnitura

  • Cam asta a fost farfuria mea la final.
  • rulada de vita - portie

  • Rulourile se topeau in gura…
  • rulada de vita - de aproape

  • Iar cartofii si cascavalul… mmm ce bine au mers!
  • rulada de vita - crochete cu cascaval si verdeata

Posteaza un comentariu