Trilogia porcusorului - muschiulet de porc impletit, umplut si cu crusta de piper | Gatitul e libertate!

Trilogia porcusorului

Experimente, experimente… Mereu gasesc momentul potrivit pentru asa ceva in bucatarie. De Craciun aveam 3 muschiuleti de porc, asteptand cuminti in frigider sa le vina randul. M-am sucit, m-am invartit si m-am hotarat sa ii prepar diferit pe fiecare, pentru a ne bucura de mai multe arome. In plus, asa au crescut sansele ca fiecare participant la masa sa se ridice multumit 🙂

Portii: 6

Timp preparare: 25 minute

Timp total pregatire: o ora

Ingrediente

  • 3 muschiuleti de porc
  • un carnacior crud si doi afumati
  • doi ardei iuti rosii
  • un ardei iute verde cat mai lung
  • un usturoi si o ceapa verde
  • o lingura cu varf de boabe de piper colorate
  • o crenguta de rozmarin
  • o lingura unt
  • o lingura piure de sfecla rosie (coapta, amestecata cu putina miere si sare)
  • putin ulei
  • sfoara de bucatarie
  • Un muschiulet se “desface” pornind cu o taietura usoara pe lungime, apoi se presara cu sare. Iese ceva de genul asta.
  • trilogia porcusorului - muschi desfasurat

  • Carnatii se prajesc usor (mai ales cel crud). Apoi se intinde piureul de sfecla pe toata suprafata muschiului, se aseaza carnatii intr-o margine…
  • trilogia porcusorului - muschiulet cu sfecla si carnati

  • Si se ruleaza. Apoi, intr-un capat prindem cu sfoara si facem un nod. Continuam cu noduri cam la distanta de 3 centimetri.
  • trilogia porcusorului - umplut cu carnati si legat

  • Al doilea muschiulet se taie pe lungime in 5-6 fasii, lansandu-le unite insa la un capat, apoi se presara si el cu sare.
  • trilogia porcusorului - impletitura cu ceapa, usturoi si ardei iuti

  • Apoi incepem sa le impletim/rasucim, inserand si ceapa verde, usturoiul si ardeii iuti. Eu am crestat ardeii cate un pic pe ici-pe colo, ca sa se transfere din gustul lor catre carne mai usor. La final, folosim din nou sfoara de bucatarie.
  • trilogia porcusorului - legat cu ceapa si ardei

  • Al treilea muschiulet ramane intreg. Incingem o tigaie mare, ungem muschiuletii cu putin ulei pe toate partile si ii punem la fript la foc maricel. Ideea este sa se formeze o crusta apetisanta, care sa si inchida gustul in carne si sa nu o lase sa se usuce. Intoarcem muschiuletii pe toate partile, sa se bronzeze cat de cat uniform.
  • trilogia porcusorului - in tigaie

  • Intre timp incalzim cuptorul la 200 de grade. Macinam mare piperul, apoi il amestecam cu rozmarin, unt si sare.
  • trilogia porcusorului - unt cu piper si rozmarin

  • Intr-un vas termorezistent punem muschiuletii, iar pe cel simplu il acoperim cu amestecul de unt cu piper.
  • trilogia porcusorului - in tava

  • Acoperim cu folie si punem la cuptor pentru 30-40 de minute. Cand sunt gata le dam jos sfoara, fara grija.
    Muschiuletii astia se inteleg de minute cu o garnitura de cartofi cu rozmarin (cartofi+ulei+sare+piper+rozmarin – > cuptor cam o ora). Ca sa alunece bine pe gat recomand o salata facuta cu sfecla rosie coapta, insotita de frunze de rucola si dressing din mustar, miere, lamaie si putin ulei. Udam cu un vin rosu si ne foaarte veselim!
  • trilogia porcusorului - prezentare

    trilogia porcusorului - portie

Comentarii (4)

Iamii, o sa fac si eu…de unde iau sfoara de bucatarie? 🙂

Eu am luat de la Selgros sau Metro, de la raionul cu chestii de bucatarie. Sa imi spui care muschiulet ti-a placut cel mai mult 🙂

Imi lasa gura apa!

In acest caz pune reteta bine pentru weekend 😉

Posteaza un comentariu