Paine | Gatitul e libertate!

Paine

Imi place foarte mult sa fac paine acasa, sa simt aluatul si sa ma joc cu el. Fac paine cu faina alba sau integrala, de grau sau de secara, doar cu apa, sare si drojdie sau alte ori cu ingrediente mai “domnesti” : lapte, seminte felurite, ierburi, masline,…Ca in orice alta ramura a gatitului, si atunci cand fac paine sunt libera sa experimentez, sa adaptez, sa combin. E drept ca nu intotdeauna am avut parte de reusite, dar de cele mai multe ori am fost incantati.
Pentru ca painea este langa noi tot timpul, insotind fiecare fel de mancare, ii dedic un capitol intreg, sa o descoperim impreuna pas cu pas.
Poza de mai jos este cu prima paine pe care am facut-o in viata mea. A fost facuta la o masina de facut paine – am renuntat la ea de cativa ani deja pentru ca painea facuta intr-un cuptor normal este net superioara. Puteti incepe si voi insa, tot cu o masina de facut paine – pana la urma rezultatul va fi mai bun si poate mai sanatos decat ce gasim in comert 🙂

Paine facuta la masina

Posteaza un comentariu